Следва

It shopping list: Новите градски чехли

Yves Saint Laurent се завръща към висшата мода

Слуховете за завръщането на Yves Saint Laurent към висшата мода най-после са потвърдени...

All fashion преди 8 години

Слуховете за завръщането на Yves Saint Laurent към висшата мода най-после са потвърдени. Припомняме, че последната кутюр колекция на френската къща се състоя през 2002, когато все още беше под ръководството на Ив Сен Лоран, точно преди да се оттегли.

Все още не е потвърдено дали колекциите ще се представят по график през седмицата на висшата мода в Париж, или ще се създават ексклузивни модели за знаменитости и клиенти, по подобен на Givenchy начин, но пък е потвърдено, че ще присъства и мъжка линия, наред с дамската.

Под ръководството на Еди Слиман, всяка една от дрехите ще се създава в новото ателие на къщата, разположено в имение от 17 век - Hôtel de Sénecterre. Ателието само по себе си е разделено на три отдела: Salon Couture, където клиентите ще пробват дрехите; Atelier Flou за шиене; и Atelier Tailleur за създаването на кройки. А обзавеждането включва мебели и произведения на изкуството от личната колекция на Слиман и от архивите на къщата.

А в галерията горе - първите снимки на кутюр колекцията, заснети в ателието.

More All fashion

„Не взимаме назаем, купуваме“: Лоу Роуч за стайлинга на Зендая, 75% от който винтидж

All fashion преди 3 дни

Преди точно 4 месеца престурнето на Dune: Part Two се оказа абсолютният претендент за най-зрелищен стилов спектакъл на годината. Звездите на филма Зендая, Тимъти Шаламе, Флорънс Пю и Остин Бътлър направиха изумителни в модно отношение спирки из целия свят, а показанто бе епично.