Следва

Pink Dreams

10 прохождащи лейбъла, които са на път да променят модната индустрия

Гардеробът ни дължи адски много на Съвета на Американските Модни Дизайнери (CFDA). Организацията, оглавена от Анна Уинтур надушва топ талантите, съвсем наясно с колаборациите и всяка година насърчава нови поколения...

All fashion преди 8 години

Гардеробът ни дължи адски много на Съвета на Американските Модни Дизайнери (CFDA). Организацията, оглавена от Анна Уинтур надушва топ талантите, съвсем наясно с колаборациите и всяка година насърчава нови поколения тепърва прохождащи модни надежди. 

Споменавайки последното напомняме, че CFDA съвсем наскоро обявиха финалистите за 2015 Vogue Fashion Fund на изискан коктейл под крилото на Каролина Ерера в Ню Йоркския Jane Hotel. От десетте номинирани, един бранд ще бъде награден с $400,000, което включва менторска помощ за насърчаване на бизнеса, както и допълнителни награди – двама подгласника ще отнесат приз от $150,000. С други думи тези лейбъли ще бъдат на ръба да се превърнат в следващото голямо модно име в индустрията, затова в материалът по-надолу правим кратък sneak-peak към включените дизайнери.

Baja East - Scott Studenberg и John Targon

Бившите директор-продажби в Lanvin – Scott Studenberg и Celine – John Targon обединиха сили и умения, за да ни поднесат нещо наистина примамливо, а именно – Baja East. Основана през 2013, марката абсолютно съответства на градския шик и крайбрежния стил. Обожаваме!

Baldwin - Matt Baldwin

Казваме "Здравей“ на деним бранда, който в кръга на шегата – постави Канзас на модната карта. Започната през 2009 от Мат Болдуин, локализирано в Средния Запад с изцяло произведена в Щатите продукция. След успеха на колекцията от 2013, която говори много за спретнатия функционален вид на бранда, тръпнем в очакване за бъдещите стъпки напред.

Brother Vellies - Aurora James

Брандът доказа колко готино устойчиво може да бъде удобството със колекцията от платформи. Мястото на развитието е Бруклин, а всяка обувка е грижливо изработена от умели занаятчии в Южна Африка и Кения за максимална автентичност към стила на авторката. Отбелязваме си жизнените принтове, поръсени тук-там с неон и statement силуетите. Как да не се развълнуваш! Искаме чифт от тях!

Cadet - Brad Schmidt and Raul Arevalo

Раул Аревало и Брад Шмит са имената, стоящи зад милитъри-инспирирания лейбъл. От 2011 Cadet правят мода за мъже и са ситуирани в Бруклин, представяйки непридирчиви, вечни силуети, но с новаторски тъкани и десени, така че да удовлетворят съвременните утилитарни изисквания.

CG - Chris Gelinas

Крис Гелинас шлифова таланта си, работейки за Marc Jacobs, Proenza Schouler и Theyskens' Theory и сега със своя самостоятелен проект успява да плени сърцата ни с женствен и релаксиран офис-шик. Бонус е, че дизайнерът наема хора, желаещи да работят в модния бранш при производството на колекциите в Ню Йорк.

Chromat - Becca McCharen

Описват себе си като бранд, който прави структурни експерименти за човешкото тяло и най-вероятно е най-свежата линия бански и бельо, които сме виждали в последно време. Стартовата им година е 2010 и дизайнерката рефлектира вдъхновения от архитектурата, моделът обгръща тялото като фина клетка и е неустоим акцент!

David Hart

Класическо мъжко облекло със съвременен туист е определение, което най-добре подхожда на едноименния лейбъл оглавен от Дейвид Харт. Дебютира 2013 с дръзки, но стилни решения в цвят и детайл, които вграждат уверена показност в съвременния мъж. Интересен е и фактът, че дизайнерът е отдаден на спасяването на малки текстилни компании като Garment District като те произвеждат материалите за всичките му колекции, разпространени засега само в САЩ, Обединеното Кралство, Ирландия и Италия.

Gypsy Sport - Rio Uribe

Започват като марка шапки през 2010, оглавени от Рио Урибе и успешно еволюират до бранд със спортен привкус. Изключително професионално изпълнение на всичко научено за 6-годишния престой на автора под крилото на Никола Гескиер в Баленсиага, но успешно пречупено до ясно различим стил. Линията му е преизпълнена с душевност, полово-неутрална, но пък с с авангардни акценти.

Jonathan Simkhai

Познатият на модните издания Джонатан Симкай усъвършенства женствеността без никакво усилие с всяка една реализирана колекция. Набляга на луксозния текстил – кашмир, вълна и коприна, всеки един дизайн на нюйоркчанина се оказва повече обещаващо да се превърне в неизменна част от гардероба ни.

Thaddeus O'Neil

На последно място идва Тадеус О'Нийл, отново щурм от Ню Йоркската модна сцена. Брандът произвежда мъжко облекло, вдъхновено от плажа, от après surf вълната и честно казано, между нас по женски, искаме да заемем някои от страхотните му дрехи.

More from View Sofia

More All fashion