Следва

Съвършеният момент е при финализирането на собствен текст - да си усетил вибрацията, да знаеш, че вече всичко е на правилното място

Сочен сладкиш с кайсии

Сочен сладкиш с кайсии...

Food преди 8 години

Този уикенд изпробвахме кулинарните си умения, приготвяйки точно този, много вкусен кайсиев сладкиш. Казваме го не за друго, а защото е проверено вкусен и е истинска наслада за всички сетива в слънчева София. Рецептата открихме в чудния блог eattravelloove.blogspot.com, където можете да намерите още вдъхновение за летнтие дни.

Необходими продукти:

За тестото:
180 г брашно
1 щипка сол
55 г захар
105 г разтопено масло

За плънката:
600 г добре узрели едри кайсии на половинки
4 яйца
650 г рикота
200 г захар
кората на 1 лимон
50 г царевично нишесте

Листенца мента за украса

Начин на приготвяне:

Смесваме в купа брашното, солта и захарта. Добавяме маслото и омесваме меко тесто. Завиваме го в прозрачно фолио и го оставяме в хладилника за 30 минути.

Разбиваме белтъците на сняг, а в отделна купа и жълтъците заедно със захарта. Добавяме кората от лимон към жълтъците заедно с царевичното нишесте. Слагаме и рикотата и разбъркваме добре. Накрая смесваме всичко с белтъците.

Загряваме фурната на 180ºC и разстиламе тестото на дъното на тавичка с незалепващо покритие. Върху него слагаме половината от сместта с рикота, а отгоре подреждаме половината кайсии с вътрешността нагоре. След това сипваме и останалата част от рикотата и другите кайсии. Печем 50-60 минути. При сервиране може да украсим с листенца мента.

More Food