Следва

Торта от Прованс с лавандула и кайсии

Б като Библия, Б като Блог

От тази седмица, та чак до края на август се посвещаваме на здравето и всички негови направления. Говорим си надълго и широко за всичко храната, спорта и красотата...

Health преди 8 години

От тази седмица, та чак до края на август се посвещаваме на здравето и всички негови направления. Говорим си надълго и широко за всичко - храната, спорта и красотата. Дотук обърнахме внимание на вегетарианството, като начин на живот; какво казват известните личности за здравия дух, видяхме как спортуват звездите и научихме каквото още не ни беше известно за така полезните витамини.

Днес продължаваме с бодра крачка напред в любимото ни направление - блоговете, от които винаги черпим заряд, днес, посветен на здравето.

Go green

Започваме с един блог посветен на храната, защото храната е едно от най-важните неща, за да бъдем здрави, красиви и в добра форма. Намираме безброй страхотни и много полезни рецепти във вегетарианската страничка greenkitchenstories.com, където всяка рецепта е приготвена с безкрайна любов, а фотографиите абсолютно ни пленяват и ни подтикват да се опитаме и ние да си приготвим някое от тези кулинарни изкушения.

Като за начало се спираме на любимото смути, защото е идеалният избор за горещите сутрини.

greenkitchenstories.com

Мюсли "с главата надолу"

За смутито:

120 гр. боровинки
1 червен или обикновен портокал, обелен и нарязан на едро
1 банан, обелен и нарязан на едро
250 мл. растително мляко по избор
1 чаена лъжичка смлян кардамон

За слоевете:

125 гр.мюсли или овес
250 мл. пълномаслено кисело мляко (за веган алтернатива, използваме кокосово мляко или органично кисело мляко от соя)

Слагаме всички съставки за смутито в блендер и пасираме на висока скорост докато сместа стане гладка. Разделяме ядките между две чаши, слагаме лъжица мляко и добавяме смути отгоре.

greenkitchenstories.com

Масла, от понеделник до петък

Чували сме, че маслата имат магически свойства що се отнася до красотата. Разбира се, не всички масла са еднакви, затова с радост споделяме този пост, посветен на 5 различни масла и техните вълшебни свойства, които ни правят една идея по-красиви всеки ден.

Масло от гроздово семе

Известно ни е, че честото третиране на косата с преса и сешоар я изсушава, затова е напълно задължително да използваме защитни продукти. Ако искаме обаче естествена защита, маслото от гроздово семе е страхотна алтернатива, защото има точка на горене 215 С.

Просто нанасяме малко на косата преди изправяне или малко на мокра коса, за да я хидратира и защити от топлината на сешоара.

Масло от шипка

Маслото от шипка има подхранващи свойства, които го правят страхотно за суха коса. Всички знаем, че аргановото масло е чудесно когато става дума за накъсани краища, но все пак даваме един шанс на това ароматно чудо, което се оказва особено благоприятно за боядисана коса. Просто оставяме маслото на косата си за час преди шампоана за изключително мека и бляскава коса. Правим това веднъж на две седмици за зашеметяващи резултати.

Масло от авокадо

Да, авокадото е супер вкусно и полезно, затова не е изненада, че маслото му е страхотно за красотата. Витамините и минералите в него са помощник на сияйната кожа. Авокадото е пълно с витамин Е, който е супер хидратиращ и лесно се абсорбира от епидермиса до дермиса, където витаминът осигурява енергия за растежа и здравето на нова кожа. Затова смело добавяме авокадо освен в диетата си и в грижата за кожата.

Бадемово масло

Бадемовото масло е богато на витамини A, B и E, които вършат чудеса с кожата. Всъщност, повечето продукти за кожата имат тези витамини добавени в тях. Така че вместо да трупаме купища мазила, понякога намирането на естествен заместител върши по-добра работа. Можем да използваме бадемовото масло върху тялото и лицето като естествен овлажнител и за да изравним тена и да избегнем раздразненията.

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво освен разкрасителни има и лечебни свойства. Компрес с хладка вода и няколко капки от ароматното масло ще помогне на тези от нас, които работят много на компютър, защото изпаренията му действат успокояващо. Освен това има антибактериални свойства, така че разтвор от 5-10 капки в спрей бутилка е страхотен начин да освежим възглавницата си преди лягане или да напръскаме лицето си, за да се освежим.

thechrisellefactor.com

Свежо хидратирани

Да останем хидратирани през целия ден е изключително важно, особено в горещите дни. Понеже знаем, че понякога пиенето само на вода може да бъде скучно, я разнообразяваме малко, не, не я заменяме с наблъскани с консерванти сокове, а просто добавяме свежи плодове към задължителната си напитка.

С ягоди и краставица

Перфектната комбинация от свежест, прохлада с лек привкус за сладко. Приготвяме си тази напитка четири часа предварително за максимален вкус и ползи. Ягодите и краставицата ще помогнат на организма да се детоксикира, а освен това ще го запазят добре хидратиран.

1 краставица, нарязани на лентички
1 чаша ягоди, нарязани на половина
кубчета лед
1 литър вода

С грейпфрут, портокал и лимон

Свежите цитрусови плодове са страхотен начин да започнем деня. Всички знаем колко е полезна водата с лимон сутрин, но защо за допълнителен вкус да не й добавим галещия сетивата грейпфрут.

2 лимона, нарязани
2 портокала, нарязани
1 голям грейпфрут, нарязан
кубчета лед
1 литър вода

С боровинки и мента

Ако искаме наистина освежаваща доза от антиоксиданти, това е нашата напитка - ароматни боровинки и гъделичкаща мента, просто страхотно.

½ чаша листа от мента
1 чаша боровинки
кубчета лед
1 литър вода

Най-хубавото на тези напитки е, че щом веднъж ги изпием можем да се насладим на вкусните плодчета в тях.

michellephan.com

Супер храни за по-малко стрес

Понякога, колкото и да се опитваме, не можем да избягаме от стреса. Известно е, че някои хора ядат по време на стрес, често погрешни храни, които ги карат да се чувстват дори по-зле, отколкото са били първоначално. Така че тук събираме три вълшебни храни, които е разрешено да се хапват, когато стресът ескалира, тъй като имат наистина успокояващ ефект.

Спанак

Всички зеленолистни зеленчуци са хранителни гиганти, но най-добрият за намаляване на стреса е спанакът. Докато стресът има силата да влошава настроението ни, спанакът е натъпкан с магнезий, който ще ни помогне да се почувстваме отново добре. Така че смело добавяме спанак към сутрешното си смути, за да сме сигурни, че денят ще мине гладко.

Боровинки

Боровинките са прекрасни за намаляване на нежелания стрес, благодарение на антиоксидантите и витамин С, с които са пълни. Чудесно е да ги хапваме с шепа сурови ядки за допълнителна доза магнезии и растителни протеини.

Портокали

Тези ароматни и свежи плодове са с особено високо съдържание на витамин C, известни са със своите ползи за имунната система и освен това са невероятни за регулиране нивата на кортизола и предизвикват успокояващ ефект върху организма. Така че следващият път когато усетите надигащата се вълна на стрес, просто хапнете един портокал.

hipandhealthy.com

Така в неделя

Може и да средата на седмицата, но вече знаем какво ще правим в неделя, защото е любимият ни ден от седмицата, когато можем, без да се чувстваме гузни, да се отдадем на почивка и да се излежаваме цял ден. За този уикенд планът е някоя зелена полянка или гора, хамак и няколко пъстри дървета, които да допълнят обстановката. 

 

А, защото сме на здравословна вълна, решаваме тази неделя да дадем на шоколада почивка и да го заменим със страхотни здравословни плата.

dustjacket-attic.com

More from View Sofia

Какво е вагиналната парна баня: плюсове, рискове и как си я правим вкъщи, ако се престрашим

Health преди 1 година

От бюти инфлуенсърката Деси Пъркинс научихме за вагиналната парна баня: "Отидох в козметичен СПА-център и си направих лечение с вагинална парна баня. Знам, че звучи откачено. Но по онова време ми казаха, че е чудесно при проблеми с безплодието, с което се боря отчаяно, така че си казах: "Ами, добре, нека опитам". Определено никога няма да забравя това преживяване. По онова време наистина бях отчаяна, но скоро след това забременях и родих сина си, така че мисля, че съм добре сега," казва тя, и грабна вниманието ни.  

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.