Следва

Вълшебните ядки - защо и как да ги накисваме

Как да тренираме според зодията си?

Има няколко неща, които са от изключителна важност, за да се чувстваме добре - страхотен и запомнящ се стил, самочувствие и да бъдем в добра форма...

All About Life преди 8 години

Има няколко неща, които са от изключителна важност, за да се чувстваме добре - страхотен и запомнящ се стил, самочувствие и да бъдем в добра форма. Може да се каже, че последното, малко или много, влияе на първите две, затова в месеца, посветен на здравето разглеждаме личната тренировка от малко по-различен ъгъл и по-точно спрямо зодията. Всички сме чували, че зодиакалният знак определя характерите ни, затова не е чудно, че звездите оказват влияние на начина, по който тренираме.

Подробностите четем в следващите редове.

Овен

Фитнес стил: Представителите на тази зодия обичат тежките тренировки и се възползват от всяка форма на кардио, която им помага да се освободят от излишното напрежение. Конкурентни по природа, вие се отличавате в предизвикателствата, но е важно да не се отказвате, ако не виждате незабавни резултати, бъдете постоянни и упорити.

Идеалната тренировка: Като активни хора, твърде голямата рутина може да ви отегчи. Затова винаги се опитвайте да разнообразявате тренировката си. Редувайте редовните си упражнения с различни дейности за издръжливост като колоездене или упражнения на велотренажор, тенис или тичане. Когато имате цел пред себе си, върху която да работите, ще сте ангажирани и ще постигнете желаните резултати.

Тайна на успеха: Fake it until you make it! (Престувайте се, докато не го постигнете!)

Телец

Фитнес стил: Типичният телец предпочита комфортна и спокойна рутинна тренировка. Ако се опитате да поберете твърде много упражнения в графика си наведнъж, това може да ви накара да се почувствате уморени и недоволни. А и в края на краищата, не искате да разрушите прекалено вашата перфектно направена коса. Съсредоточете се върху себе си, а не върху другите, създайте своя база за сравнение и ще успеете.

Идеалната тренировка: Включете упражнения на открито за успокояващо чувство, например дълга разходка с добър приятел в красив парк, лек джогинг, ориенталски танци, кайт сърф, тенис или нещо, което ви позволява да бъдете социални, може и градинарство, ако търсите уединение. Слушайте музика, докато тренирате и изберете живописна природа за фон на вашите активности.

Тайна на успеха: Стремете се да изглеждате по-добре от бившата приятелка на гаджето си, тази с убийственото тяло.

Близнаци

Фитнес стил: Близнаците са любознателни и за тях е важно да изследват всички аспекти на своята диета и фитнес програма, за да получат максимални резултати - колкото повече знания имат за ефекта на дадено упражнение, толкова по-отдадени са да го правят.

Идеалната тренировка: Като дуален знак искат тренировъчна програма, която включва фитнес приятел или социални събирания, защото са далеч по-приятни за тях и ги мотивират. Една игра на фризби в парка, разходка на кучето, тичане, бадминтон, волейбол, всичко, което ви държи в движение и психически стимулирани, е идеално.

Тайна на успеха: Внимавайте никога да не попадате в коловоз, търсете различни опции, които да изследвате.

Рак

Фитнес стил: Раците са задвижвани от това да бъдат активни и работят най-добре когато имат редовна зададена програма. Като воден знак, за вас е полезно, когато сте ангажирани с конкретна програма или дейност, където можете да си взаимодействате с други хора и да бъдете част от екип, но все пак в някои случаи и вие се нуждаете от тихо време за себе си и мислите ви.

Идеалната тренировка: Плаване, водна аеробика, голф или тичане на брега, това са неща, които ще ви помогнат да се отпуснете и да успокоите нервите си. За по-дълбоко балансиране можете да включите йога и пилатес към вашия спортен режим.

Тайната на успеха: Като знак, който се влияе от луната, можете да практикуватe медитация на лунна светлина.

Лъв

Фитнес стил: Вашият цялостен стил и представяне е най-важното и сте мотивирани да останете във форма, особено когато получавате комплименти за външния си вид. Вие работите усилено, за да изглеждате поразително и често обсъждате с приятели различни концепции за здравословен живот. Като социално същество знаете, че най-доброто “Аз” включва грижата за себе си на всички нива.

Идеалната тренировка: Присъединете се към най-горещия и най-добър фитнес в града и пробвайте различни класове, в края на краищата е важно, да бъдете на правилните места, защото така имате добра възможност за нови контакти. За да не ви е скучно, смесвайте различни спортове - играйте голф или опитайте плаване, а всички кардио упражнения или енергийни спортове като кикбокс ще ви държат в страхотна форма.

Тайна на успеха: Поемете контрол! Вие сте родени водачи, затова създайте своя собствена програма.

 Дева

Фитнес стил: Като педантичен човек, който обръща внимание на всички детайли, вие прилежно записвате всяка тренировка в подробности и това ви помага да бъдете силни и да останете мотивирани. Броенето на калории също е страхотно за вас, намерете някои от тези сайтове, които записват дневната ви дейност и си водете дневник там. Направете тренировка си част от вашата дневна / седмична рутина, защото, ако не е в списъка, няма да се случи.

Идеалната тренировка: Бавните и балансирани движения на пилатес, йога или медитация са страхотни, за да изчистите ума си и да си дадете време да размишлявате за живота. Всеки спорт, който има наука в себе си, ще задържи вниманието ви.

Тайна на успеха: Знайте какво работи за вас и защо, поставете си цели и ги следвайте.

Везни

Фитнес стил: Това, което работи за социалните везни, е приятел за тренировка. Вие често каните приятелите си или гаджето си на фитнес или на социални събития, които са някаква форма на физическа активност, дори ако става дума за разходка из най-новата изложба в художествената галерия. Освен това, обичате храната, така че не бъдете като надзирател, който си забранява всички лакомства, вместо това си направете хранителен режим, който ви позволява да останете във форма без да се налага да се отказвате от страстта си към вкусотии.

Идеалната тренировка: Тенис, голф, всичко, което има социален елемент в себе си ще ви бъде забавно.

Тайна на успеха: Отделете време за себе си! Балансирайте работата със здравословния живот и си направете фитнес план, който не ви натоварва допълнително.

Скорпион

Фитнес стил: Скорпионите са силно амбициозни и изключително активни и всяка форма на физическа активност, която им позволява да изкарат натрупаното напрежение, е добре дошла за тях. Всякакви спортове, които са свързани с преодоляване на препятствия държат ума и тялото ви в кондиция и ви мотивират да постигнете всичко.

Идеалната тренировка: Бягане на дълги разстояния с препятствия, бокс или, ако искате наистина голямо предизвикателство, се запишете на конкурентен триатлон. Ако боли, значи работи!

Тайна на успеха: Фокусирайте се към това, което сте постигнали, а не върху това, което още не сте.

Стрелец

Фитнес стил: Представителите на тази зодия обичат да пътуват и да тренират, докато изследват света. Наистина се забавляват в живота и се впускат в приключения, не се задоволяват с това да бъдат зрители. Отидете на пътуване до някоя духовна дестинация, изкачете планина или пирамида. А за всекидневна тренировка можете да замените колата си с колело, с което да превземате всеки сантиметър от града.

Идеалната тренировка: Ходенето и откриването на нови места са чудесно упражнение за вас. Вземете си куче, което да разхождате всеки ден, запишете се на конна езда или отидете на йога, за да успокоите ума си и да откриете вътрешната си цел.

Тайна на успеха: Наистина вярвайте, че можете да постигне нещо и ще се случи!

Козирог

Фитнес стил: Представителите на тази зодия обичат да се открояват с индивидуални постижения. Те обичат да вървят по утъпкания път на успеха, вместо да бъдат пионери - ако работи за другите, вие сте готови да опитате. Но все пак имате силен ум и способност да слушате тялото си и в края на деня ще направите това, което е най-добро за вас.

Идеалната тренировка: Вие сте заети и активни, затова вашата тренировка трябва да се вмести в графика ви, в противен случай няма да се случи. Намерете си треньор или се запишете на курсове във фитнеса, повече отколкото мислите, че можете да посетите, така ще отидете поне на някои от тях.

Тайна на успеха: Направете каквото е необходимо - ставайте рано, тренирайте до късно. Всичко започва с нагласата на ума, щом отношението ви е правилно, останалото е лесно.

Водолей

Фитнес стил: Водолеите също са много социални и са отворени към нови неща, когато става въпрос за включване на нови методи към тяхната фитнес рутина. Най-горещите тенденции и оборудване ви вълнуват, особено, ако са най-добрите. Дори когато другите се колебаят да ги изпробват, вие го правите първи.

Идеалната тренировка: Регистрирайте се за 5 км. маратон, предизвикайте се със силова тренировка или се запишете на бойни изкуства. Можете да влезете във форма и да се чувствате страхотно, всичко наведнъж.

Тайна на успеха: Свободното движение играе ключова роля в това да се наслаждавате на упражненията. И колкото повече знаете какъв ефект върху тялото ви има дадено упражнение, толкова по-мотивирани сте.

Риби

Фитнес стил: Чувствителните риби понякога се чувстват обезсърчени, но дори и тогава е важно да не се отказват от своята тренировка. Вие сте естествено отстъпчиви, чувствителни и силно интуитивни, затова е добре да избягвате интензивните натоварвания, защото те могат да ви лишат от енергия, вместо да ви заредят с такава.

Идеалната тренировка: Избягвайте всичко, което ви тласка към точката на болка, заложете на по-интуитивни форми на упражнения като Тай Чи, йога, пилатес, форми, които ангажират ума, духа и тялото. А, освен това, тренировки като Зумба, хип-хоп класове по танци или салса уроци ще ви бъдат забавни. Рибите също обичат дейности, които включват вода - сърф, плуване, водна топка, водна аеробика, каквото се сетите, което ще ви накара да се чувствате в свои води.

Тайна на успеха: Танцувайте на собствената си мелодия. Следвайте интуицията си и обърнете внимание на това, което тялото ви казва. Вътрешно знаете, кое е най-доброто за вас.

More All About Life