Следва

CHRIS LIEBING и NICOLE MOUDABER в разгара на SOLAR SUMMER

Избираме българския талант за тринадесетото издание на "Детска Евровизия"

Цяла България ще може да проследи и участва в избора на новия представител на страната в песенния конкурс „Детска Евровизия 2015”...

Events преди 8 години

Цяла България ще може да проследи и участва в избора на новия представител на страната в песенния конкурс „Детска Евровизия 2015”.

За втора поредна година Българската национална телевизия, bTV и продуцентска компания „Седем осми” обединиха усилия за най-доброто представяне на страната в най-престижния детски музикален форум. 13-ото издание на Детската Евровизия ще бъде под мотото #discover (#откривай), в съзвучие със стремежа на всички млади хора по света да откриват нови хоризонти и да сбъдват мечтите си.

„Мечтата ми да представя своята песен „Планетата на децата” пред света вече се сбъдна. Време е мечтите и на други талантливи български деца да станат реалност. Искам цяла Европа да види, че България има с какво да се гордее”, сподели Крисия в специалния промоционален клип за националната селекция на Детската Евровизия 2015.

Изборът на детето, което ще представи България в конкурса, стартира на 17 август от 21:00 часа по bTV. Медията ще покаже предварителния кастинг, полуфиналите и финала на националната селекция в няколко епизода в праймтайм. 24 деца ще преминат в полуфиналния етап, където ще покажат таланта си пред комисия от трима души. Представителят на БНТ ще бъде обявен в следващите дни, а Слави Трифонов и Евгени Димитров ще оценяват децата от страна на bTV и продуцентска компания „Седем осми”.

Ключова роля за избора на българския талант ще имат зрителите, които в полуфиналната фаза на конкурса ще изберат чрез гласуване в интернет и sms четирима от 12-те финалисти.

Тринадесетото издание на „Детската Евровизия” ще се проведе на 21 ноември в зала „Арена Армеец“ в София и ще се излъчва на живо по БНТ.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 4 дни

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.