Следва

Очила-бижу

Френски стилист пародира супермоделите - страшно готина идея в снимки

Много харесахме това намигване към модата, към нас, към всичко, хрумнало и осъществено перфектно от стилиста и журналист, всъщност бивш редактор в модно списание...

All fashion преди 8 години

Много харесахме това намигване към модата, към нас, към всичко, хрумнало и осъществено перфектно от стилиста и журналист, всъщност бивш редактор в модно списание, французойката Натали Кроке (Nathalie Croquet), която снима себе си досущ като в реклама на висша мода, пародийно веселейки и себе си, и нас.

Заедно с фотографа Daniel Schweizer, а също и сръчни гримьор и фризьор, Кроке стартира проекта си, наречен SPOOF, миналото лято във Франция и го финишира този април.

Еleven Paris

Дамата се базира на 30-годишния си опит във фешън редакторството и на сътрудничеството си в контекста с над 200 фотографи, и постига удивителен резултат.

"Наистина не виждам себе си" когато гледам фотографиите, признава Кроке пред BuzzFeed. "Знаете, понякога не можеш да познаеш гласа си на телефонния секретар."

Тя се насочва първо и основно към френски дизайнери като Sonia Rykiel, Givenchy и Paule Ka. После завива и към шведите от ACNE.

Sonia Rykiel

Версиите й са жестоко впечатляващи, като авторката със сигурност не цели да отправи еднозначно послание с работата си. Напротив, споделя, че й се иска всеки зрител да достигне до независимо, собствено заключение, следейки експеримента.

"Жените, потреблението, ретуша, козметиката, остаряването, красотата, всичко това идва до ума, но точно това е, което трябва да се дискутира," казва журналистката.

Paule Ka

Кроке в момента снима и втора серия на авторските си снимки.

Etam

"Усещам, че хората се нуждаят от по-духовен досег с живота, както и от добро забавление. Щастлива съм да им го дам, нищо, че основно го правя, за да забавлявам себе си."

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.