Следва

Viasat Nature показва разнообразие от животни в поредицата "Бебета в зоопарка"

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 10 - 16 август

Иван Богданов е единият от основателите на творческата платформа на визуални артисти "Компот колектив" и аниматорът, който стои зад редица анимационни проекти...

Events преди 8 години

Инстаграми - фотографска изложба на Иван Богданов

Кога: 11 август - 1 септември
Къде: Галерия Synthesis

Иван Богданов е единият от основателите на творческата платформа на визуални артисти "Компот колектив" и аниматорът, който стои зад редица анимационни проекти, спечелили международно признание и награди. Сред проектите с негово участие е филмът “Баща”, който взима над 26 награди, заeдно с тази за най-добър анимационен филм в Лайпциг и показаната тази година на "София филм фест" серия късометражни филми "Щрих и стих", обединяващи българска поезия и анимация.

Фотографиите, представени в “Инстаграми” с лекота преодоляват разстоянието, което на пръв поглед отделя фотографията от анимацията. Te са запечатaли моменти от интимния свят на автора и с много изчистен от излишества щрих разказват кратки истории.

Тук и до края на света - фотографска изложба

Кога: 17 август, 19:00 часа
Къде: Моста на влюбените 

Арт галерия Янкулов и PHOTO.BG имат удоволствието да ни поканят на откриването на поредната фотографска изложба на 17 август от 19 часа.

Автори на фотографиите тази година са: Анета Пени, Витан Витанов, Владимир Игнатов, Владислав Живков, Галина Велева, Георги Димитров, Георги Хаджийски, Деница Иванова, Диана Иванова, Добринка Митева, Евгени Динев, Екатерина Йорданова, Елена Кръстева, Елена Павлова, Ивайло Василев, Ивайло Костадинов, Искра Цакова, Красимира Пастирова, Лора Василева, Неделиян Нешев, Пенка Влахова, Петър Янкулов, Росен Калпачки, Росица Антонова, Симеон Лютаков, Тодор Йочев...

Както винаги изложбата е по-добра от предишните.

Муфта, Cool end the ghe, Таралежков, Парти Партията

Кога: 19 август
Къде:
Маймунарника

STreet ART
представя:

+ група "МУФТА"
+ Surmata Harry's COOL END THE GHE
+ ТАРАЛЕЖКОВ
+ бъгз ръбит & ПАРТИ ПАРТИЯТА

Вход: Свободен

Градински АРТ БАЗАР в The Bookies

Кога: 22 август, 11:00 часа 
Къде: The Bookies

В основата на градински арт базар седи идеята да се съберат на едно място творци от най-различен характер и да представят своето творчество на ръчно-изработените неща.

Приятната и свежа градина на The Bookies се превръща в чуден, пъстър свят на арт произведенията, от които ще може да избираме, за да сме различни и уникални  с нещо, направено с много любов и фантазия, единствено и неповторимо, само за нас.

Сладоледен Фестивал

Кога: 22 август, 16:00 часа 
Къде: Бетахаус

Бетахус заедно с фермерски пазар Farmhopping Bulgaria организират сладоледен фест на открито. 

Цял следобед ще можем да похапваме най-вкусните натурални сладоледи, произведени в България, подробности, за които ще бъдат обявени скоро. Harmonica organic foods ще се включат с техни продукти, а за лимонадите и летните коктейли ще се погрижат от betacafe.

Можем да вземем по-активно участие, като се включим в конкурса на farmhopping за домашен сладолед, като го приготвим с чисти продукти от тяхната платформа и го занесем на 22.08.
От 18 ч. специално сформирано за целта жури ще избере най-добрите сладоледи, които за награда ще получат ваучери за пазаруване от farmhopping:

Първо място: Ваучер на стойност 100 лв.
Второ място: Ваучер на стойност 50 лв.
Трето място: Ваучер на стойност 25 лв.
Всички участници: Промо код за 10% отстъпка.

Ако приготвянето на домашен сладолед не ни се удава, но пък ни бива в печеленето на награди, няма страшно. Можем да демонстрираме фотографските си умения, като по време на събитието споделим снимка от него във Facebook и/или Instagram с хаштаг #сладоледенфест. Не забравяме да тагнем @farmhopping и @betahaussofia и ще спечелим промо код за намаление при поръчка на чиста храна от farmhopping.

"Полунощ в Париж" (94мин.САЩ, Испания, 2011г.)

Кога: 22 август 
Къде: Автокино Сердика

Спечелил десетки награди и номинации, филмът заслужава да бъде част от лятната програма на Автокино Сердика.

Сполучливата продукция "Полунощ в Париж", олицетворява в себе си старанието на сътворители от САЩ и Испания. Създаден през 2011г, филмът печели вниманието на световни ценители и критици. Фентъзи-комедията с продължителност от 94мин, предизвиква противоречиви мнения и подбуди, но въпреки това често е на първите места по номинации.

Subfactor @ София Диша

Кога: 23 август
Къде: ул. Шишман

Фестивалът "София диша" е част от „Културния календар на София“ и от 2010 до 2014г. работи в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за „Европейска столица на културата 2019“. Програмата на фестивала обединява визуални и сценични изкуства, литература, екология и спорт, социално-образователни инициативи. Това, което фестивалът „София диша” предлага на хората, е един нестандартен и интригуващ начин всеки да опознае богатството от културен живот в София, което само чака да бъде преоткрито.

Част от този културен живот е разбира се и Субфактор. Разположени на улица Шишман, под тента с колони, грамофони и плейъри ще се забавляваме в часовете след 16:00. Vitya, Anatolkin и двамата водещи на предаването ще са зад пулта, а в малките часове може да продължим и в Борисовата Градина.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?