Следва

Sexy? Ами... по-скоро Real

Всички носят: Petite Malle от Louis Vuitton

Забелязана за първи път на есенно-зимното дефиле 2014-а, като част от дебютната колекция на Никола Геские за Louis Vuitton, Petite Malle се счита оттогава насам за една от най-горещите It чанти сред модните ценители...

All fashion преди 8 години

Забелязана за първи път на есенно-зимното дефиле 2014-а, като част от дебютната колекция на Никола Геские за Louis Vuitton, Petite Malle се счита оттогава насам за една от най-горещите It чанти сред модните ценители.

С фините си размери (18см х 12см х 4см) и високия си моден статус, малката чантичка е инспирирана от наследството на луксозната френска къща, а именно създаването на куфари. В буквален превод от френски Petite Malle означава малък багаж, а по думите на самия Геские отправната точка е класическият и добре познат ни куфар и по-специално няколко конкретни модела, създадени между 1911 и 1929 по индивидуална поръчка на фотографа Албърт Кан. Повече от век след създаването си, иконичният куфар все още е част от всяка една колекция на "старата" къща и сега повече отвсякога, благодарение на любимата чантичка на знаменитости и модни инсайдъри. Още след представянето си през март миналата година Petite Malle стана онлайн сензация и идва във все повече и повече цветове - сребро, злато, червено, черно, а отскоро и в деним. Използваните материали са класическите: Monogram Canvas, Damier Ebene и Epi Leather. Всяка една бройка е ръчно изработена, а цената, разбира се, отговаря на славата - стартира от 2940£ и нараства с избрания за изработка вид кожа.

Настроението, което носи е сериозно носталгично, също като куфар, видял немалко свят. В обещанието за неизвестното се крие също така и история, както сам казва пра-пра-внукът на създателя на Вюитон - Патрик Луи Вюитон: "Веднъж отвориш ли широко куфара, той изчезва, остават само албумите със спомени."

Малко нови и с предълга модна история, взимаме назаем вдъхновение от най-изявените стрийт любимки - от Мирослава Дума и Дария Шаповалова до Киара Ферани, защото има тенденции, които наистина не са за изпускане.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 16 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.