Всички носят: Petite Malle от Louis Vuitton

Забелязана за първи път на есенно-зимното дефиле 2014-а, като част от дебютната колекция на Никола Геские за Louis Vuitton, Petite Malle се счита оттогава насам за една от най-горещите It чанти сред модните ценители...

Забелязана за първи път на есенно-зимното дефиле 2014-а, като част от дебютната колекция на Никола Геские за Louis Vuitton, Petite Malle се счита оттогава насам за една от най-горещите It чанти сред модните ценители.

С фините си размери (18см х 12см х 4см) и високия си моден статус, малката чантичка е инспирирана от наследството на луксозната френска къща, а именно създаването на куфари. В буквален превод от френски Petite Malle означава малък багаж, а по думите на самия Геские отправната точка е класическият и добре познат ни куфар и по-специално няколко конкретни модела, създадени между 1911 и 1929 по индивидуална поръчка на фотографа Албърт Кан. Повече от век след създаването си, иконичният куфар все още е част от всяка една колекция на "старата" къща и сега повече отвсякога, благодарение на любимата чантичка на знаменитости и модни инсайдъри. Още след представянето си през март миналата година Petite Malle стана онлайн сензация и идва във все повече и повече цветове - сребро, злато, червено, черно, а отскоро и в деним. Използваните материали са класическите: Monogram Canvas, Damier Ebene и Epi Leather. Всяка една бройка е ръчно изработена, а цената, разбира се, отговаря на славата - стартира от 2940£ и нараства с избрания за изработка вид кожа.

Настроението, което носи е сериозно носталгично, също като куфар, видял немалко свят. В обещанието за неизвестното се крие също така и история, както сам казва пра-пра-внукът на създателя на Вюитон - Патрик Луи Вюитон: "Веднъж отвориш ли широко куфара, той изчезва, остават само албумите със спомени."

Малко нови и с предълга модна история, взимаме назаем вдъхновение от най-изявените стрийт любимки - от Мирослава Дума и Дария Шаповалова до Киара Ферани, защото има тенденции, които наистина не са за изпускане.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.