Следва

Скаридени шишчета с чесново масло

Най-вкусните ресторанти на София. В омаята на преображението - Гастротека “L’Art dе Vivre”

Изкуството да се живее на гребена на удоволствието...

All About Life преди 8 години

Изкуството да се живее на гребена на удоволствието често се приписва в целия си блясък на италианците. И след няколко чаши просеко забравяме да надзърнем в други региони, за да се уверим дали наистина е така.

Наскоро все пак се запитахме, освен с Chanel, градините на Белведере и класно розе, с какво друго споменаваме Франция и открихме съществен пропуск по повод националната кухня, която ни е дарила с “ордьовър, еклер, саварина, сос, супа” и направо е заформила цялото “меню”, пред което стоим във всеки един добър ресторант.



Така, в топло нашепване на красиви френски думи, се озовахме в отворилата наскоро врати Гастротека “L’Art dе Vivre” и започнахме старателно да преминаваме през менюто, усвоявайки искуството да живеем.

“L’Art dе Vivre”...

В духа на Гастротеката, мястото вълшебно се преобразява през различните часове на денонощието. Ефектът е подобно трик на фокусник, а окото зорко следи да улови илюзията.



В какво точно се състои френската кухня бе нещо като загадка до днес, или поне не бяхме в състояние да назовем без да се замислим кордон бльо, киш Лорен или миди Сен Жак. Най-малкото, защото езикът прави онзи симпатичен лупинг някъде на границата с небцето. Затова се доверяваме на съвета на главния готвач на този френски оазис и се понасяме из дебрите на френската кухня, която се оказва здравословна, подбрана в идеални порции и изключително разнообразна, не само откъм имена, ами и откъм продукти и подправки, които оформят неустоимия й образ.

Леки салати от сезонни зеленчуци, топли предястия с чара на превъзходната домашна кухня, основни специалитети с продукти от най-високо качество и десерти, които пленяват не само със сладост за небцето, а и за очите. И най-претенциозните гастрономи ще се радват на прясна, полезна, фина и вкусна храна.



В ранните утрини Гастротека е приветлива, подканваща за чаша кафе и френски кроасан. Или пък вкусен сандвич Крок мосю и Крок мадам? Идеална за преглед на мейла на път към офиса и размяна на няколко съобщения, защото е снабдена с всякакви технологични удобства както на масите до отворените високи френски прозорци, така и в двете си градини.

Вечер атмосферата се презобразява със скриването на слънчевите лъчи и вече сме в един уютен ресторат. Можеш да доведеш колеги, за да обсъдите някоя бизнес идея, да хапнеш сам, защото го заслужаваш, и дори да предложиш брак. И в трите случая приветливият персонал и обслужване, приглушената светлина и уютна атмосфера ще свършат останалото, за да се получи добре.



Какво вечеряхме ние ли? Салата, риба и десерт, за които няма да кажем нищо, освен че са безобразно добри - надолу показваме как излежда изборът ни и какво точно съдържа:


Салата с френска леща, домати конкасе и настъргана лимонова кора.


Маринована сьомга, гел от цвекло, ароматна краставица, горчичени кубчета и пудра от бор.


Лаврак с мус от скариди върху лимони и чери домати конфи, билкови тиквички и винен сос.


Чийз кейк с плодове и целувки.

Много е вкусно! И много красиво!


GASTROTHEQUE “L’Art dе Vivre” се намира на бул. Партиарх Евтимий 76.
Тел.  0896 505 505
www.gastroteka.bg


More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 час

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 1 час

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.  

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.