Следва

INSTAGRAM моменти... по бански

Viasat Nature показва разнообразие от животни в поредицата "Бебета в зоопарка"

През следващия месец Viasat Nature ще представи на зрителите си голямо разнообразие от животни, отглеждани в Берлинския зоопарк...

Events преди 8 години

През следващия месец Viasat Nature ще представи на зрителите си голямо разнообразие от животни, отглеждани в Берлинския зоопарк. Продукцията „Бебета в зоопарка“ ще се излъчва всеки петък, от 14-ти август до 11-ти септември, от 20:10 часа.

Поредицата представя дома на хиляди бебета животни, разположен в сърцето на Берлин. Институцията има 170-годишна история и представлява една от най-големите атракции в германската столица. Зоопаркът предоставя добри условия за отглеждането на малките в естествена среда и ежедневна грижа за тяхното добро състояние.

„Бебета в зоопарка“ документира съдбата на животните – непрекъснатите грижи за бременните майки, първите изживявания на новородените и трудностите в ранните им години. Продукцията ни запознава още с етапите на израстване на малките и правото им на свободен живот.

Десетте епизода проследяват появата на новородени в зоопарка – от малкото яванско леопардче Пиланджи до бебетата на черните носорози. Натоварените дни на служителката Ангелика се превръщат в истинско предизвикателство, поставайки я в ситуации като първото раждане на шотландско пони и денонощно хранене с шише на рядко чакско пекари.

Как се справя екипът на Берлинския зоопарк с предизвикателствата, свързани с грижата за дивите животни – гледайте в поредицата „Бебета в зоопарка“ всеки петък, от 14-ти август до 11-ти септември, от 20:10 часа.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?