Следва

Красива кожа? Тогава помним тези забрани!

Чудото Алое Вера - 8 неща, за които помага, а дори не предполагахме и откъде да си го вземем

Алое Вера е едно невероятно лечебно растение, пълно с безкрайни ползи, както за здравето така и за красотата...

Hair преди 8 години

Алое Вера е едно невероятно лечебно растение, пълно с безкрайни ползи, както за здравето така и за красотата. Интересен факт е, че санскритското име за алое вера е Кумари, което означава "принцеса", удостоверяващо способността му да ни помогне да поддържаме красота и здравословен блясък. Звучи добре, нали?

Това страхотно зелено растение е еднакво добро да се приема както външно, под формата на кремове, и вътрешно, чрез сокове. Има страхотен подмладяващ ефект и може да ни бъде от полза през различните преходи в живота, от почистване на кожата в тийнейджърските години до охлаждане на горещи вълни при менопауза и успокояване на сухата опъната кожа.

Сега подробно разглеждаме някои от най-големите ползи от алое вера и се убеждаваме колко е важно да го включим към дневната си грижа за красота и здраве. Защого месецът е Август, нашата тема е AVGUSTUS - Благославаме здравето, а Алое е принцът на красотата и младостта.

Да видим какво може Негово Височество:

 
Детоксикира

Сок от алое вера е препълнен с аминокиселини, витамини и минерали, което го прави един от най-ефективните почистващи средства в природата. Той укрепва храносмилателната система и помага на тялото да се пречисти от всички ненужни неща в него, като по този начин детоксикира организма по естествен път. Основната му роля е да успокоява, охлажда и хидратира, като помага да се справим с дразнещата топлина, като при менопауза, плюс възпалена кожа и храносмилателни проблеми, като акне, розацея и други. Универсалният боец за вас е 100% чист сок от Алое Вера от SAVIO.

Подкрепя имунната система

Алое Вера е пълен с имуностимулиращи полизахариди, които помагат на имунната система да работи правилно. Някои възпаления в организма могат да предизвикат проблеми в имунната система и могат да доведат до заболявания като астма, екзема и болест на Крон. Успокояващите билки като алое могат да отслабят възпалението и по този начин да защитят имунната ни система.



Понижава холестерола и кръвната захар

Има известни доказателства, че алое вера понижава холестерола и има положителен ефект върху нивото на кръвната захар, което означава, че може да бъде чудесна хранителна добавка при лечение на диабет и бобдата с наднорменото тегло.

Подпомага храносмилането

Всеки, който страда от смущения в храносмилателната система задължително трябва да пробва алое. Неговите лечебни и успокояващи свойства отлично повлияват болезнените симптоми.

Лесен начин за увеличаване приема на витамини и минерали

Сокът от алое вера е пълен с витамини A, C, E, B1, B2, B3, B6, B12 и фолиева киселина. Освен това е богат на минерали като калций, магнезий, цинк, желязо, селен и калий.

Подпомага растежа на косата

Богатсвото на витамини и ензими имат пряко въздействие върху растежа на здрава и силна коса. А косата третирана с правилния шампоан расте на воля. И ние, гордите й притежателки, не спираме да се благославяме невероятния шампоан с Алое Вера на SAVIO.



Добро е за изгаряния, акне и хидратиране на кожата

Използвано локално, алоето може да успокои възпалената кожа и да подобри нивата на колаген и хиалуронова киселина, което има подмладяващ ефект върху кожата. Отличен продукт е този Гел за спешна помощ от SAVIO.

Намалява зъбната плака

Чистият сок от алое, използван вместо вода за уста, помага да се справим с кариес и заболяванията на венците, като намалява нивото на зъбната плака.

Звучи невероятно, но има ли някакви странични ефекти, за които трябва да знаем?

Досега не са известни странични ефекти от чистото алое вера. Все пак, алоето е с високи нива на алоин, който може да предизвика диария, ако се използва твърде големи количества.

Колко сок от алое вера трябва да приемаме?

Това зависи от силата на сока средно, препоръчителната доза е между 3-6 супени лъжици чист сок веднъж или два пъти на ден. Смесваме го в плодов сок, смутита /топ 10 уникални рецепти за тях - тук/ или го пием чист.



Вече веднъж разказахме за най-новата си находка сред био продуктите за красота - SAVIO, споделяме още, че италианският бранд залага изключително много на Алое Вера и неговите вълшебни качества при създаването на своите продукти. И, освен че присъства щедро в състава на всеки един от тях, се предлага и във вид за консумация. В момента на цена, която не бива да отминем - виж тук комбинацията от две бутилки от по 530 мл чист, непастьоризиран сок от Алое Вера, продукт на органично био земеделие.

След като се уверихме отново, защото всички знаем, че е жестоко полезно, но винаги има място за припомняне, споделяме малката си редакторска тайна, а тя е, че удоволствието, което изпитва кожата при допира с фините продукти на SAVIO, е несравнимо с нищо.

Освен може би с допира след сладката умора на плажа. Тогава е още по-хубаво... 



 

More from View Sofia

More Hair