Следва

TLC доказва, че никога не е късно да сбъднеш мечтите си в поредицата "Модел над 30-те"

Жерави за Хирошима

 За шеста година, на 12 август, студенти от НХА и децата, участващи в „Лятната академия“ ще излязат в публичното пространство пред галерия „Академия“...

Events преди 8 години

 За шеста година, на 12 август, студенти от НХА и децата, участващи в „Лятната академия“ ще излязат в публичното пространство пред галерия „Академия“, в градинката на Св. Климент Охридски и ще направят своя хепънинг в подкрепа на младежката инициатива и активност. Всички заедно ще изработят бели жерави, които ще бъдат окачени на дръвче в градинката.



По време на събитието децата ще изрисуват цветя, слънца и пеперуди върху стари чадъри. Чадърът е символ на защита от природни бедствия, но сега има за цел да напомни на възрастните, че децата, живота и човечеството трябва да бъдат защитени от ядрено самоунищожение.




Със специалното участие на възпитаника на НХА – младият скулптор Минчо Тодоров, децата ще изработят летяща инсталация „Никога повече ярени бомби!“, с послания за мир, здраве и щастие.



Лятна академия за деца и ученици – август 2015
Към Националната художествена академия
организира
ЖЕРАВИ ЗА ХИРОШИМА
Хепънинг, посветен на международния ден на младежта и на 70-тата годишнина от атомната бомба над Хирошима

12 август (сряда)
14:00 – 17:30 часа
градинката на Св. Климент Охридски (пред входа на галерия „Академия“)



 

 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?