Следва

Пица с боровинки и спанак

Dextrophobia подкрепя младите артисти

Dextrophobia подкрепя иновативна инициатива за популяризиране на млади български артисти чрез арт подложки за чаши в заведенията..

All About Life преди 8 години

Dextrophobia подкрепя иновативна инициатива за популяризиране на млади български артисти чрез арт подложки за чаши в заведенията, идея, която ни спечели веднага, защото и ние радеем за подкрепата на младите български артисти. Достатъчно е да си припомним любимата ни редовна рубрика Новите арт лица. 

Първата българска пъзел–стая Dextrophobia подкрепя инициатива за популяризиране на млади артисти и доближаване на изкуството до хората, именувана TableGallery. Организацията се опитва да направи по-познаваемо творчеството на нови български художници по приятно нестандартен начин – чрез подложки за чаши, превърнати в произведения на изкуството. Те от своя страна се разпространяват в множество заведения у нас и всеки желаещ клиент може да си ги запази като подарък. Кампания на TableGallery стартира на 7 август.

“Младите хора у нас все повече се интересуват от изкуство и търсят нови културни форми, които да им паснат на начина на живот. Традиционните културни институции са важни, но не са достатъчни и се усеща нуждата от нови форми на популяризиране на изкуството, нови места, прояви и комуникационни канали. TableGallery е точно такава инициатива от ново поколение, която има потенциала да направи добрите млади автори по-разпознаваеми, позиционирайки ги на места, където хората отиват да се забавляват. Затова за нас беше съвсем естествено да подкрепим организацията и се надявам скоро и други компании да последват примера ни“ - заяви Александър Грозданов, един от основателите на Dextrophobia.

Иначе, TableGallery е създадена от трима души, запалени по изкуството. Те взаимстват идеята от аналогични инициативи в Холандия. Самите подложки включват дадено произведение от едната страна, а от другата има информация за художника и за спонсора. Към момента партньори на инициативата са около 30 столични заведения, а настоящата кампания ще бъде в 11 от тях. Всеки техен посетител може да се наслади на малките „галерии“ и да си ги вземе като подарък. В тазмесечната кампания на TableGallery участват творбите на Мона Караиванова, Анна Цочева, Пепа Лалич и Христо Донев.

Повече информация за авторите:

Симона Караиванова

„Казват ми Мона, на 24 години съм и съм студент по графичен дизайн. Обожавам кактуси и котки, всичко планинско и водни боички. Ръцете ми са постоянно в движение и не могат да стоят на едно място, за това чантето ми е пълно с кончета, игли, тетрадки и моливи, с цел да ги занимавам. Аз съм баба под прикритие, с купища прежди из скриновете ми. Аз съм ловец на вехтории, на които давам нов живот :D“

Анна Цочева

„Завършила съм Художествената Академия в София като реставратор, но в момента преследвам истинската си страст - рисуването и най-вече комиксите. Обичам да се променям, да експериментирам. Затова и работата ми е много разнообразна - един ден правя линогравюри, след това дигитални рисунки. Харесвам и ръчно изработените неща, затова комбинирам страстта си към рисуването с изработване на тефтери и други дреболийки. Рисувам комикси постоянно и водя курсове за рисуване на манга, където срещам най-ентусиазираните и весели хора, с които да споделя интересите и знанията си.“

Пепа Лалич

“Казвам се Пепа Лалич, на 24 години, родена в Белград, отраснала в Чирпан, в последните пет години се размотавам из София. От малка обичам да рисувам. Бюрото ми винаги е било пълно с тетрадки, скицници и хвърчащи листи, запълнени с различни чудати създания, които излизат директно от въображението ми и се настаняват удобно върху хартията. Преди около година започнах да рисувам на компютър и да ги споделям в страницата, която направих за тях - Papsy &the Monsters. Много от приятелите ми ми казаха,че биха носили тениска с някое от моите чудовища и един ден съвсем като на шега си купих текстилни боички, купих няколко тениски и започнах.“

Христо Донев

„Аз съм млад, мотивиран и вдъхновен от живота човек, предприемач, изпълнител, авантюрист и пътешественик. Обичам да изразявам себе си по най-различни начини - чрез музика, дизайн, писане, рисуване. Винаги влагам цялата си мотивация и любов в желанието си да създам нещо красиво. Търся нови неща и начини за подобряване на живота на мен и на хората около мен, но и винаги намирам време, за да оценя това, което имам. Обичам природата и вярвам, че няма значение дали сме в гората или в града, ние сме заобиколени от красота и любов.“

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 5 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.