Следва

We love: Попи Делевин за L'Officiel Тайланд

Възраждат Paul Poiret - последната от великите френски модни къщи

Бившата модна къща за висша мода Paul Poiret, която е в застой повече от 80 години, най-после се възражда...

All fashion преди 8 години

Бившата модна къща за висша мода Paul Poiret, която е в застой повече от 80 години, най-после се възражда, както потвърдиха бившите вече собственици Luvanis SA вчера. Правата са купени от корейската фирма Shinsegae International чрез онлайн търг, а тя възнамерява изцяло да възроди принципите на старата кутюр къща, но и да ги модернизира спрямо времето.

По думите на говорител на бранда: "Те не купуват Poiret, за да я направят корейска марка. Те купуват къщата, за да я развият извън Париж и да я разпространяват интернационално, при това в няколко фешън направления. От Shinsegae са наистина изтънчени и знаят как да си вършат работата." Предвид факта, че Поаре е модната къща - новатор във френската столица отпреди 100 и повече години, чиито създател пръв премахва корсетите за сметка на плавните и свободни кройки на дамските рокли, и е първата модна къща въобще, която вади собствен парфюм, на корейците определено ще им е нужен финес, за да отработят майсторски хода си. Остава да чакаме кое свежо дизайнерско име ще поканят за творчески локомотив. 



Poiret  "бе мост между модата и света на изкуството и създаде повечето от това, което се случва в модния свят и днес," по думите на Харолд Чой, президент и изпълнителен директор на Shinsegae International.

Shinsegae International си партнират във връзка с продажбите с луксозни брандове като Givenchy, Celine и Burberry, но никога не са имали собствен бранд. Планът им е Poiret да се развива в своя нов живот така, както е замислена от създателя си - като повече лайфстайл, отколкото чисто моден бранд.

Ще бъде интересно, пожелаваме успех!

More All fashion