Следва

Винаги под ръка - 12 натурални начина да се справим със слънчевите изгаряния

Най-вкусните ресторанти на София. Cotto - да се почувстваш у дома

Вървейки по горещите тротоари на улица Оборище, почти празна през месеца на отпуските, се натъкваме на мило вътрешно дворче...

All About Life преди 8 години

Не сте чували за Cotto? Ами, слушайте тогава, звучи хубаво, вкусно, както трябва...

Cotto е малко и изящно, скрито ресторантче, което умее да готви добре, да глези, да ухае вълшебно, да прави тематични музикални вечери, да ни кани без думи да идем пак...

В дискретна чупка на Оборище, от която през тунел влизаш в тайната градина на Cotto, готвачите на мястото и често гостуващите гост-готвачи приготвят убийствено добри, неколкостепенни менюта за нас, гостите...

Усещането е натрапливо приятно, не ти е ясно откъде идва, докато не усетиш дълбокото отпускане. Изпускаш дъха, насъбран отвън, на шумното, и си у дома. Познато и ново всеки път, това  софийско място укрепва вярата, че София вече заслужава и топ-кухня, и топ-обслужване. Като в Амалфи, като в Барселона, като в Париж...

 

Всичко тук е сътворено с любов. Главно към храната, но и към всичко друго. Имаме готина идея, перфектна реализация, предвидимо добър резултат.



Ресторант Cotto звучи с италиански и френски балади, гали слуха, освен небцето, приятно отпуска, средиземноморски омайва.



В двете вътрешни зали е нежно и приглушено. Приласкава симпатичният прочит на майолика, покриващ пода на първата зала. Майолика е ренесансова разновидност на цветната керамика, която преживява възраждане сега. "Омъжена" за абаносовите мебели, тя блести в целия си разкош и ние първо сядаме тук. 



Говорим си с Наталия, която превръща Cotto в свой втори дом, и в чиято кухня обича често да се изявява. Готви от любов към заниманието.  Споделя, че основният лайтмотив е домашната кухня, висококачествените и здравословни продукти и неголямото меню, както го предпочитаме.



Менюто се сменя често обаче, за разнообразие на клиентите, и се съобразява със сезонните продукти. От Ноември насам е претърпяло три смени. Дори най-редовните посетители не могат да се оплачат, че им липсва солта на разнообразието. 


 
Под звуците на шансон или сарабанда оживяват ориенталски специалитети, средиземноморска храна и традиционна българска кухня. Оживяваме и ние, сещайки се за старата любима френска поговорка:

"Когато ядем, не остаряваме". 

И я допълваме: 



Когато ядем в Cotto това, което снимахме, за да ви го покажем, не остаряваме!


Крехкото агнешко...

Най-вкусните пълнени чушки околовръст...

... и свежите лозови сармички в добрите гръцки традиции...



Сладкиша...

 И финалния акорд с напомнянето да дойдем пак...
 


София, ул. Оборище 63
089 855 4374
Facebook

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 2 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 6 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.