Следва

Поли Генова се ошишка

Мини-сериалът "ДРЪЗКИ" с премиера по HBO

В една Америка на поколения, засегнати от най-големите битки за граждански права през 60-те на XX век, млад кмет на средно-голям град трябва да изпълни федерална заповед...

Events преди 8 години

В една Америка на поколения, засегнати от най-големите битки за граждански права през 60-те на XX век, млад кмет на средно-голям град трябва да изпълни федерална заповед да построи няколко къщи за бедни в кварталите на белите в града. Опитът му да го направи разцепва целия град, парализира управлението и в края на краищата унищожава него и политическото му бъдеще.

Сериалът е вдъхновен от книга по действителен случай със същото заглавие, от Лиза Белкин и проследява влиянието на общността и представите за дом и расова толерантност през призмата на избраните политически фигури, бюрократи, активисти и обикновени граждани на градчето Йонкърс, в щата Ню Йорк.

Актьорският състав включва Оскар Айзък ("Inside Llewyn Davis", "Star Wars: Episode VII – The Force Awakens") в ролята на кмета Ник Васичко; Катрин Кийнър ("Capote" и "Being John Malkovich") като Мери Дормън, дългогодишната жителка на Йонкърс; Алфред Молина (продукцията на HBО „Обикновено сърце") като съветник Хенри Дж. Спалоун; Уинона Райдър ("Little Women" и "The Age of Innocence") като съветник Вини Рестиано; Джим Белуши (от "The Defenders," и "According to Jim") в ролята на кандидат-кмета на Йонкърс, Анджело Мартинели, който губи позицията си за седми мандат от Ник Васичко и други.

"Историята ми хареса, не само защото е политическа", казва Саймън, за когото "Дръзки" | Show Me a Hero е петият проект с HBO, "а защото ситуацията в Йонкърс през 1987 е била същата, с която се сблъскваме днес. Всички ли споделяме заедно едно и също усещане за национална принадлежност? Или „Американската мечта" е нещо съвсем друго?

Пол Хагис казва „Честно казано отдавна исках да бъда част от нещо, което прави Дейвид Саймън. Ако ме беше помолил да режисирам и история за обувки, сигурно това щяхме да обсъждаме сега."

„За мен е чест, че имах възможност да си партнирам с писатели, продуценти, актьори и снимачен екип, които работиха толкова усърдно, за да създадат този мини-сериал, и мениджъри от страна на HBO, достатъчно смели да ни окуражат да го направим."

Майкъл Ломбардо, програмен президент на HBO каза: „Когато чуеш на едно място Дейвид Саймън, Пол Хагис и Оскар Айзък си казваш: „Нямам търпение да видя какво ще излезе!"

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?