Помощ: Кои са грешките, които правим в любовта. Част 2

Лято е и ни се говори за любов. Защото няма по-прекрасно от нея, във всичките й измерения. Какво обаче трябва да знаем, за да я съхраним точно такава, каквато е тук и сега...

Лято е и ни се говори за любов. Защото няма по-прекрасно от нея, във всичките й измерения. Какво обаче трябва да знаем, за да я съхраним точно такава, каквато е тук и сега, такава, каквато я чувстваме и каквато по принцип знаем, че е?

Смята се, че ако любовта е истинска, тя ще устои на всичко. Това е вярно, но много хора бъркат влюбването с любовта, без да осъзнават, че истинската и силна любов тепърва предстои. А в началото на това пътуване тя е много крехка и може лесно да се унищожи.

Вече споделихме първите шест грешки, които убиват любовта, а сега е време да видим за какво ще трябва да внимаваме:

7. Неумение да се грижиш за себе си и да се обичаш

Не е възможно да обичаш друг човек, без да обичаш себе си. Да обичаш себе си е преди всичко да познаваш себе си и да се приемаш напълно. Много хора смятат, че да приемеш себе си - означава да не се стремиш да се променяш, да спреш и да не се движиш. Разбира се, че не. За да се движиш на някъде, трябва ясно да разбереш къде се намираш в момента. Всякакви подобрения и промени са възможни, след като бъде приета реалността. Да приемеш себе си - това е да видиш себе си такъв, какъвто си наистина, а не такъв, какъвто се опитваш да бъдеш.

Не можеш да усъвършенстваш себе си, не познавайки себе си в настоящия момент.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.