Следва

Един от моментите, които са спирали дъха ми, са няколкото секунди преди да натисна спусъка на фотоапарата. Чувството е като преди скок

Помощ: Кои са грешките, които правим в любовта. Част 2

Лято е и ни се говори за любов. Защото няма по-прекрасно от нея, във всичките й измерения. Какво обаче трябва да знаем, за да я съхраним точно такава, каквато е тук и сега...

Health преди 8 години

Лято е и ни се говори за любов. Защото няма по-прекрасно от нея, във всичките й измерения. Какво обаче трябва да знаем, за да я съхраним точно такава, каквато е тук и сега, такава, каквато я чувстваме и каквато по принцип знаем, че е?

Смята се, че ако любовта е истинска, тя ще устои на всичко. Това е вярно, но много хора бъркат влюбването с любовта, без да осъзнават, че истинската и силна любов тепърва предстои. А в началото на това пътуване тя е много крехка и може лесно да се унищожи.

Вече споделихме първите шест грешки, които убиват любовта, а сега е време да видим за какво ще трябва да внимаваме:

7. Неумение да се грижиш за себе си и да се обичаш

Не е възможно да обичаш друг човек, без да обичаш себе си. Да обичаш себе си е преди всичко да познаваш себе си и да се приемаш напълно. Много хора смятат, че да приемеш себе си - означава да не се стремиш да се променяш, да спреш и да не се движиш. Разбира се, че не. За да се движиш на някъде, трябва ясно да разбереш къде се намираш в момента. Всякакви подобрения и промени са възможни, след като бъде приета реалността. Да приемеш себе си - това е да видиш себе си такъв, какъвто си наистина, а не такъв, какъвто се опитваш да бъдеш.

Не можеш да усъвършенстваш себе си, не познавайки себе си в настоящия момент.
Да обичаш себе си означава: да не критикуваш себе си, да не се сравняваш с другите, да не се съдиш. След като придобиеш тези душевни качества, тогава отношението ти към любимия човек ще стане по-малко изискващо, критикуващо и осъдително. Без да приемеш себе си, не е възможно да приемеш друг.

Често, зад неумението да се грижиш за себе си стои просто женски мързел. Когато една жена започне да мързелува, престане да инвестира време и пари в себе си, тя престава да гради взаимоотношения. И любовта, като увяхващо цвете, нуждаещо се от поливане, изсъхва и умира в отношенията. Само истинската любов към себе ражда истинска любов в отношенията.



8. Очакванията

Всички разочарования се случват поради една причина. В главата ни съществуват представи и очаквания. Представяш си как ще се държи мъжа, какво ще каже, какво ще направи. И ако очакванията ти не се оправдаят, веднага правиш погрешни заключения. Ако се отървеш от очакванията, ще се отървеш от разочарованията и обидите. Не рисувай картини, как трябва да бъде.

9. Представите за любовта
Много от нас имат свои собствени представи за любовта. Като правило, тези представи за любовта са идеали - винаги и навсякъде заедно. Любовта за мнозина се свързва с приятни преживявания. И ти вероятно мислиш, че любовта - това е меден месец, продължаващ цял живот.

Всички отношения започват с желание за тясна близост. Хората прекарват много време заедно. И им се струва, че когато този период премине, означава, че любовта си е отишла, а всъщност в този момент тя се ражда. До този момент е било влюбването - първата стъпка към любовта.

Възникващата дистанция в отношенията дава възможност да намериш себе си в тях. Ти не можеш да живееш така, както си живял до появата на любимия човек в живота ти. Задачата в този период е да намериш тази златна среда, когато сте заедно, но не губите себе си. От решаването на тази задача зависи по-нататъшната ти съдба. Ще тръгнеш ли по пътя на любовта или ще убиеш тази любов и ще започнеш да търсиш друга.

10. Неумението да се общува открито и прямо
Това създава огромни бариери за любовта и духовното общуване. Много често жените, не чувствайки увереност в себе си и страхувайки се от провал, не умеят да говорят директно за своите чувства и желания. Предпочитат да се изразяват с намеци. И когато наберат смелост да говорят откровено, избълват наведнъж всичко, плашейки по този начин мъжа.

Много жени си мислят:
"Какво да му обяснявам - той няма да ме разбере ..."
"Как може да не знае на какво съм се обидила? То е очевидно! "
"Аз вече 100 пъти съм му намеквала за това ..."
Мъжете не разбират от намеци. Жените надаряват мъжа с магически качества, той в техните представи трябва да може да чете мислите им и да върши бързо, това което те са намисли. Нито един човек не е устроен така. Трябва да изказваме своите чувства и желания и да се учим да говорим прямо и открито.



11. Липсата на уважение към себе си
Във всяко общуване между мъжа и жената трябва да съществува ясна и за двамата граница в комуникацията, която не трябва да се прекрачва.
Обидите, унижението - убива любовта. Любовта понася конфликти, чрез тях хората правят компромиси, но тя не понася обидни и унижаващи фрази.

Ако в задушевен разговор партньорът ти е разкрил душата си, а след това когато се скарате го нападаш с неговите откровения, това убива любовта. Душата се затваря, често завинаги. Колкото и да си ядосан, спазвай границата, която не трябва да прекрачваш. Избягвай острите думи. По-добре се усамоти и успокой, а след това кажи своята гледна точка. Не забравяй, че любовта, въпреки своята сила, е много крехка. И тя не понася неуважително отношение към себе си.

12. Страхът да разкриеш своите отрицателни страни
В началото на връзката, това може да убие бъдещата любов. Опитвайки се да покажеш най-добрите си страни, обричаш себе си на "провал."

Ако имаш намерение да градиш сериозни и дългосрочни отношения, по-добре не разкрасявай себе си. Тъй като дълго време не можеш да “стоиш на пръсти", рано или късно ще се наложи да стъпиш на цяло стъпало.
А когато се отпуснеш изцяло, партньорът ще се почувства излъган. Разкривайки само част от себе си, лишаваш своя избраник от възможността да те види реално и да те обикне истински. Не трябва и да се прекалява, изваждайки на показ всички свои недостатъци, прикривайки своите достойнства.

13. И най-важното, което убива любовта - това е страхът
Страхът да не останеш сам води до това, че се страхуваш да не загубиш любовта и следователно не можеш да бъдеш себе си.

Страхът от предателство и изневяра ще доведе до прекомерен контрол, което ще се възприема от партньора като натиск. Не трябва да се забравя, че страховете пораждат опасения за начина, по който действат другите хора. А законът на Вселената е такъв, че това, от което се страхуваме и от което бягаме го привличаме в живота си.
Нужно е да работим върху себе си, за да се отървем от своите страхове.

14. Голяма привързаност към мъжа
Зависимост на твоето щастие от мъжкото присъствие, желанието да се разтвориш в мъжа - убива любовта. Всичко, на което отдаваме прекалено голямо значение, се руши в живота ни.
Ако отдаваш прекалено голямо значение на любимия човек, тогава няма да имаш достоен партньор, с когото можеш да градиш дълги и щастливи отношения.

Освободи се от значимостта на мъжете. Отърви се от емоционалната зависимост от партньора.
Трябва да се разбере, че никой освен нас не може да убие нашата любов. "Любовта не умира, ако не я убият". Истинската любов е безусловна, тя е преди всичко любов към себе си, изградена на уважение и приемане.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.