Следва

Само още една

FASHION STARTER: Мика Джанели - най-стилнaта блогърка на Южното полукълбо

Тази седмица в търсене на модно вдъхновение пътуваме чак до Австралия, където...

All fashion преди 8 години

Тази седмица в търсене на модно вдъхновение пътуваме чак до Австралия, където откриваме чудесната стилистка и модна блогърка Мика Джанели. От жестоката й къса прическа, до начина, по който творчески обединява различни текстури в почти всеки аутфит, този хамелеон на стила винаги ни изненадва с това, което избира да носи и с начина, по който го носи. Тя определено е една от любимите стрийт стайл звезди в момента, а в този материал ще разчепкаме защо.

Екзотичната красавица идва от Австралия и е модел и стилист в същото време. Нейният блог се нарича простичко micahgianneli и заедно с партньора си - фотографа Джеси Маричик, не спират да създават невероятни кадри с много творчество и стил. Това не остава незабелязано и от екип на козметичния гигант L'Oreal, които именно заради силния й нюх за красота, набито око за модата и силната страст, която влага в това, с което се занимава я правят един от посланиците на L'Oreal Melbourne Fashion Festival.

Като стилист Мика използва креативността си в различни модни издания, каталози и като личен стилист. Дори е назначена от Topshop за личен шопинг мениджър във водещия им магазин в Лондон, а по късно и в този в Мелбърн.

В собствения си стил чаровницата не се страхува от експерименти с ярки цветове, често в неон и флорални мотиви в комбинация с шипове, черна кожа и злато. Самата тя признава, че е обсебена от кожата и нейните аутфити винаги включват такива елементи или аксесоари. Всеки ден блогърката съчетава дрехи на известни модни дизайнери, правейки го така, че да изглежда лесно и забавно като детска игра. Освен в модата, Мика е винаги отворена за експерименти и с косата си - къса, на черта с бретон, обръсната от едната страна или почти нула номер. Както в обличането й, и тук няма табута за модната икона с бунтарско сърце.

За модата

Искам да създам аутфит на базата на моя личен стил, като в същото време запазя естетиката на минимализма. Защото не е задължително това, което обичаш днес, да го обичаш и утре, стилът трябва да се адаптира. Според мен, можеш да се облечеш със стил без задължително да следваш стриктно всички тенденции или да изпразниш кредитната си карта.

За своя личен блог

Моят блог е моден и лайфстайл блог, създаден, за да представи нашата работа с Джеси, личния ми стил и нещата, които ме впечатляват. Става въпрос за производство на качествено съдържание чрез серия от редакционно подбрани изображения с искрен и истински глас. Не съм някой, който просто поства, ние с Джеси правим бизнес. Нямам богати родители и безброй кредитни карти, не мога просто да харча и харча и да си наемам някой да ми прави снимки.

Любимият проект

Летният каталог на The Mimco за 2012 година, който снимахме в Палм Спрингс, Калифорния. Прекарахме известно време в Ел Ей и направо се влюбих в града. Страхотно място.

Тенденцията, без която не може да живее

Всъщност изобщо не съм религиозен последовател на тенденциите. Харесва ми да се вдъхновявам от различни хора, течения и тенденции, но да ги претворявам през своята призма. Но, ако все пак се брои за тенденция, не мога да живея без черното.

Любимото място за модни находки

Наистина нямам определено място, от което пазарувам винаги. Предпочитам онлайн пазаруването, защото е наистина удобно. Най-важното, според мен, при пазаруването е това да не се страхуваш да правиш всевъзможни комбинации от марки и етикети.

Един съвет как да превърнем дрехите в стил

Не е нужно да харчим много, за да изглеждаме невероятно. Обичам простите аутфити, които са добре съчетани заедно с едно или две statement неща, които ги правят да изглеждат наистина вълнуващи. Важно е да запазите баланса. Позволявайте на тоалета да ви носи.

Един съвет за начинаещи модни блогъри и амбициозни стилисти

Работете упорито, не го правете за по-различна причина от тази, че обичате да го правите. Винаги стъпвайте на земята, дори ако успеете. Работете много и винаги давайте всичко от себе си, по-добре е да правиш нещо, което обичаш, дори да не ти се получава напълно, отколкото да загубиш живота си в работа, която мразиш и то само заради сигурността, която ти дава.

За това, което остава скрито зад кадър

Не бих казала, че работата ми е трудна, но е доста голямо предизвикателство. Има много неща, за които трябва да се помисли. Да се събере екип, да се изберат дрехите. Като стилист съм отговорна за всичко - дрехи, обувки, аксесоари и трябва да се уверя, че всичко е на мястото си. Но, като изключим тази отговорност, всичко друго е страхотно. Да видиш крайния резултат е частта, която най-много обичам.

За предстоящите проекти

Ние постоянно работим върху нещо ново, така че следете блога за информация!


Черпим още вдъхновение от стила на Мика в следващите снимки

More All fashion