Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Men's Exhibit: 11 луксозни марки за кецове, които си заслужава да знаем

Само преди няколко години думите "лукс" и "спорт” рядко се използваха заедно...

All fashion преди 8 години

Само преди няколко години думите "лукс" и "спорт” рядко се използваха заедно, но с днешна дата можем спокойно да се разходим между изобилие висок клас маратонки, уникални модели за тренировка, които превърнаха тази обувка в нещо наистина необикновено последно време. 

Заменяйки платното с кожа и гумата с велур, вече е възможно да внесем щипка лукс към ежедневния си спортен гардероб. И ако в момента точно търсите чифт красиви и добре направени спортни обувки, то не се колебайте да се доверите на следващите марки. МАРКИ, по-точно:

Ami


 

Основателят на този парижки лейбъл - Александър Матюси се учи как да прави успешна мода в Dior, Givenchy и Marc Jacobs, преди да поеме по пътя самостоятелно, създавайки марка, която предлага готини и колоритни ежедневни облекла за съвременни градски джентълмени.

Маратонките на Ami превръщат обикновените спортни обувки в красиви творения чрез комбиниране на висок клас материали и забавен дизайн.

Y-3



С малко помощ от Адидас, японският дизайнер Йоджи Ямамото създава футористичния лейбъл Y-3 преди повече от десет години, фокусирайки се върху иновациите чрез спортните облекла.

В резултат, неговите маратонки са алтернативни, най-меко казано, с повдигнат свод, графичен дизайн и смели цветове, нареждащи ги след любимите на съвременните мъже, които разбират от мода. И на половинките им.

Valentino



 

Преди известен с невероятните си женски облекла, Valentino се превръща в любимец на мъжете по целия свят, благодарение на своите зашеметяващи маратонки. Вече емблематичният дизайни с камуфлаж дава нов тласък на тенденцията за лукс спортни обувки.

Експериментирайки с гама от силуети, цветове и дизайн, обувките на марката са винаги елегантни и атрактивни.

Common Projects



 

Този базиран в Ню Йорк етикет съчетава класическа италианска изработка със съвременен дизайн. Марката придобива култов статут след стартирането си през 2004 година с минималистичния външен вид и красивите силуети, привлекателни за мъже от всички възрасти и класи.

Buttero



Когато Мауро Сани основава своя лейбъл през 1974 година, неговата цел е да създаде най-добрите ботуши за езда в света. Очевидно италианската марка се развива след седемдесетте години и сега впряга знанията си в създаване на доста по-рафинирани силуети.

Същността на Тоскана преминава през всичко, което Buttero създават в кожените маратонки, ръчно изработени на родна територия и в диапазона от дълбоки, богати нюанси.

Filling Pieces



Родом от Амстердам, този лейбъл запълва празнината между стрийт и висша мода с лекота, благодарение на страхотния си съвременен дизайн.

Прости силуети, първокласни материи и силни цветове. Всички те работят заедно, за да създадат една страхотна естетика, ръчно изработена в Португалия, използвайки най-добрите платове от Италия. Ето така се ражда най-готиният мъжки кец на Амстердам.

Saint Laurent



Съвременният прочит на Хеди Слиман на Saint Laurent не просто включва отпадане на "Yves", но също така подкарва класическата френска марка в нова градска посока.

Заедно със сравнително непретенциозните дрехи, марката наистина вдига своята спортна игра, създавайки редица безсрамно смели обувки за спорт и модни фенове. Радваме се на смели щампи, минималистичен дизайни и всичко между тях.

Rick Owens



Бунтарски гръндж е може би най добрият начин да се опише изцяло черната естетика на Рик Оуенс. Дизайнерът е експерт в превръщането на дори най-обикновени дрехи в нещо луксозно и спортните му обувки също следват тази насока.

Maison Margiela



 

Френската модна къща Maison Margiela, в момента оглавявана от Джон Галиано, също доста разширява представите ни за тренировъчни обувки. Смесвайки футуристични и ретро характеристики, маратонките на марката имат наистина неповторим дизайн - тенис обувки с пръски боя и гумените маратонки с ефект змийска кожа им печелят хардкор статус в модата.

Lanvin



 

Парижкият етикет Lanvin омагьосва модните фенове в продължение на десетилетия със своите колекции и, разбира се, техните маратонки не са по-различни. Прости комбинации от велур и кожа контрастират с цветни блокове и бляскави ефекти, създавайки една сериозно изтънчена линия обувки.

Tom Ford


 

Когато иконичният американски дизайнер Том Форд обявява, че ще пусне обувки за тренировки (или по точно "обувки за тенис") миналата година, модния свят е във възторг.

Том Форд оправдава очакванията и неговите модели са джентълменски и класически, непревзети, съчетавайки разнообразни комбинации от платове с рационализирани силуети. Единственият недостатък е, че са достъпни само в бутиците на марката, лош късмет за онлайн купувачите.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 15 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.