Следва

Фалшивата рокля на Дженифър Анистън

Давид Фоенкинос, един от най-популярните съвременни френски творци, идва в България

Авторът на „Деликатност”, „Спомените” и биографичния роман „Шарлот”, който спечели награда „Рьонодо” 2014, пристига в България...

Events преди 8 години

Авторът на „Деликатност”, „Спомените” и биографичния роман „Шарлот”, който спечели награда „Рьонодо” 2014, пристига в България, за да уважи многобройните си почитатели и за участие в 23-тото издание на Международния кинофестивал „Любовта е лудост” във Варна. В конкурсната програма на най-романтичния кинофорум у нас Давид Фоенкинос ще представи филма „Деликатност”, създаден по мотиви от едноименното произведение, в сътрудничество със Стефан Фоенкинос и с участието на Одри Тоту в главната роля.

Присъствието на френския писател на съвременната литературна сцена е ярко и категорично, а талантът му да вълнува публиката - неоспорим. Експресивност, свеж хумор, елегантна фантазия и сюрреализъм за вкус – това са кодовете към неговото творчество. Някои критици го нареждат сред кралете на белетристичната комедия заради усета му към смесения жанр. Срещата на 20 август ще бъде подарък за почитателите на романи като „Инверсия на слабоумието” и „Деликатност”, който излезе у нас през 2014-а и покори публиката със съвършената си мелодия, остроумие и финес.

Срещата е на 20 август от 19.00 часа във Френския културен институт! Вход свободен.

Гостуването на писателя в България се осъществява по покана на издателство „Колибри”, с подкрепата на Френски културен институт, Фестивален и конгресен център – Варна и Международен кинофестивал „Любовта е лудост”.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 20 часа

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?