Следва

Men's Exhibit: Еволюция на иконичните Air Jordan

Б като Библия, Б като Блог - Здраве за душата

По време на августовския месец на здравето в рубриката ни, посветена на тяхно величество блоговете обръщаме внимание на винаги актуалните теми за движението и супер храните...

All fashion преди 8 години

По време на августовския месец на здравето в рубриката ни, посветена на тяхно величество блоговете обръщаме внимание на винаги актуалните теми за движението и супер храните. Но за здравето отвътре едва ли има нещо по-важно от духовната храна - всички вече се уверяваме в това, все повече хора тръгват по този път. И понеже темата вече е силно коемeрсиализирана, сякаш се губи част от езотеричния й чар. Затова се стараем да търсим блогове, които я подхващат по оригинален и красив начин. Ето най-интересните, които открихме:

Соло

Пътуванията могат да бъдат средство да открием себе си, както научихме от “Яж, моли се и обичай”. Съществуват маршрути и дестинации с особена енергия, силно тачени от духовните търсачи. Но сякаш е достатъчно и просто да бъдем сами. Момичето зад World of Wanderust отделя цяла секция от блога си на пътуванията тип “соло”, засягайки темата от всевъзможни ъгли, а ние си харесахме поста за десетте най-добри дестинации за самотни дамски пътувания. Защото е продиктуван не само от сакралната страна на едно такова преживяване, а от практически въпроси, които всяка сама жена на път си задава, като това доколко е сигурна една страна. Ето ги и десетте:

Норвегия


Финландия

Канада

Коста Рика

Тайланд

Чили

Австралия

Фиджи

Шотландия

Ирландия

worldofwanderlust.com

Детокскикация

Както повелява Фън Шуй, това как аранжираме дома си е от жизнена важност за хармонията в душата ни. Склонни сме да вярваме, защото всички сме усещали влиянието на промените вкъщи на начина, по който се чувстваме. Открихме блог, посветен на декорирането на дома, но от спиритуална гледна точка и в унисон с източната философия. Веднага си харесахме пост с идеи как да внесем малки промени, които да детоксикират дома ни от негативна енергия и ги споделяме с вас:

Нещо зелено

Освен, че растенията носят енергия, грижата за тях предизвиква усещане за отговорност, което пък води до навик да се грижим повече за дома и в другите му аспекти.

Солна лампа

Топлината на светлината енергизира солта и тя генерира отрицателни йони, които имат позитивен, пречистващ ефект върху въздуха.

Жълти цветя

Във Фън Шуй, жълтият цвят символизира щастие и приветлива енергия. Жълтите цветя се асоциират със слънце и здраве и се препоръчва да се поставят в кухнята.

Кактус до работното място

Енергията на кактуса бори радиацията, която компютри и друга електроника излъчват.

Свещи от пчелен восък

Когато горят, свещите от 100% пчелен восък също изпускат отрицателни йон, които пречистват въздуха, а приятният им аромат е просто бонус.

thedecorista.com

За модата и мистиката

Модата може да бъде нещо различно от начин да се покаже стил или статус. Веднъж наясно със себе си, можем да подбираме дрехи, които са в унисон с нашата душевност. Това е посланието на блога The Numinous, който прави интересен преход между материалното и мистичното, като под материално имаме предвид най-вече мода. Намира връзките между нея и редица древни учения с езотерични елементи, като астрология например. За да илюстрираме шеговито нестандартността на този блог, споделяме илюстрации, вдъхновени от Седмицата на модата и… еднорози. Съпътствани са от съвети как да не губим своя vibe, в случай, че присъстваме на това събитие. Те включват това да медитираме редовно и да се отрупаме с толкова кристали, колкото естеството на едно модно средище позволява.

thenuminous.net

Йога и фотография

Спорно е дали темата йога е в графата духовно, физическо, емоционално или умствено здраве и вероятно точно заради всеобхватността й тази практика е така масово обичана. Блоговете, посветени на всякаквите й форми са стотици, а последователите в пъти повече. Аманда Манфреди пък поглежда древната практика откъм естетическата й страна и посвещава своя блог на йога и фотография, а ние споделяме част от вдъхновяващия резултат:



amandamanfredi.com

Кът за душата

Независимо дали е йога, медитация, четене или нещо друго, всички ние имаме нужда от свой собствен ритуал, който да ни зарежда. Още по-специален би бил той, ако в дома си имаме кът, посветен на него. А през този период на годината можем да си позволим личният ни сакрален обичай да се случва навън. Дори да сме в града, дори апартаментът ни да е малък. Предлагаме ви доза вдъхновение с кадри на градски тераси, декорирани сякаш специално, за да се превърнат в нашия кът за душата:

simonedesignblog.com

More All fashion