Следва

Краят на лятото, нощ е. Небе, тихо и спокойно. Eдна поляна, ама една такава много стръмна и опасна

Неделя – Сам(а) Вкъщи #2

Неделя е...

All About Life преди 8 години

Това ще ми бъде първата неделя вкъщи от много време насам, а сама - от още повече. Планирам я зареждаща, а за мен това означава просто един спокоен ден, в който не бързам за никъде и съзнанието ми е тук и сега. 

Стартирам го с бърза разходка до магазина, за да се събудя, да успокоя съвестта си, че имам някакво движение за деня и да знам, че повече от вкъщи няма да мърдам. Купувам няколко неща, въртящи се около зеленчуци и разни такива здравословни, защото друга храна рядко влиза в дома ми. И крутонки, за да облагородя супата, която планирам цял ден да ме изхранва. Любимите ми "Българе" вземам от “Фантастико” или “Мандарин”, но ги има и в други вериги супермаркети.

Хапвам нещо мъничко съвсем набързо, сутрин не ми е до ядене. Всъщност единственият ми стимул да закусвам е, че никак не обичам, а и никак не е полезно, да пия кафето си на гладно. А когато моментът за него настъпи си го правя огромно - обожавам в неделя да си сипя безкрайно кафе, от което цял ден да пия. А за целта ми е нужна и чаша с безкрайно дъно. Тази, която получих като подарък от Египет чудесно изпълнява условието и напоследък ми е любима.

Какво избирам да правя в различните части на деня до голяма степен се определя от това на какви обороти работи мисълта ми. Аз съм от хората, които са много по-продуктивни преди обяд. Затова в този момент, след първите глътки кафе, се заемам с най-отговорната си дейност за днес, доколкото има такива в неделя. А тя е - равносметка и планиране, за да подредя предстоящата седмица. Имам си два тефтера - единият е за идеи и размисли, а другият - организационен.

Огладнявам бързо и ми харесва да хапвам често и по малко. Едно от любимите ми неща в неделята у дома е, че имам възможността да го правя. Обичам да готвя, но не и да отделям твърде много време за това. Нямам нищо против да си спретна едно нещо и цял ден да хапвам само от него - удоволствие, което мога да си позволя само, когато съм сама. За днес - супа от аспержи. По-вкусно е, отколкото звучи, честно! Изобщо всички крем супи са ми любими и ми харесва да ги правя от всякакви вкусове и да ги хапвам с крутони.

След супата ми става леко отпускарско. Малкото следобеди, в които съм у дома, прекарвам в преподреждане. Обожавам да правя промени вкъщи, действат ми истински зареждащо, дори да бъдат съвсем дребни. Пипвам нещо тук и там, слушам музика за фон. В неделя тя е в стил Caro Emerald, а напоследък често си пускам и случаен playlist от Spotify, за да ме изненада с някоя непозната и хубава песен. Премествам някоя книга, става ми интересно, зачитам се. Чета по няколко паралелно и ги въртя в зависимост от настроението и нуждата ми. Все пак си имам и една основна, сега тя е Емоционалната интелигентност на Даниъл Голман.
 


Крутоните с етикет Българе се появяват тук и там в моя неделен ден, защото това са новите хлебни изделия, които чудесно отговарят на моя вкус. Българе правят още хлебчета, франзели и гризини от различни брашна и натурални продукти, които могат да се намерят в софийските супермаркети.

More from View Sofia

More All About Life