Следва

Мъже в ярки цветове oт House of Holland

Топ 10 на неносими модни неща

Независимо какво анонсират дизайнерите в аванс за практичността, носимостта и приемствеността в...

All fashion преди 15 години

Независимо какво анонсират дизайнерите в аванс за практичността, носимостта и приемствеността в колекциите си, на всяко ревю по време на модните седмици по света попадаме на демонстрацията на странни идеи.

Винаги се намира по нещо, което цели да е гвоздеят в програмата, често обаче именно гвоздеят е твърде ярък, крещящ или направо невъзможен за експлоатация в истинския живот.

Ден след като финишира London Fashion Week, решихме да ти покажем прическите, гримът и аксесоарите, с които никога не бихме излезли от вкъщи. Дори и „никога не казвай никога” тук не вярваме да помогне.
 

1. Caroline Charles




Наистина много харесваме всякакви аксесоари за коса – ленти, воалетки, гребени с кристали. Те са ретро, шик, дори аристократични, напомняйки за ранните години на 20-ти век. И въпреки че много ни допадат, според нас са неподходящи за ежедневна употреба. Не върви да си купуваш кафе в 11 часа сутринта с няколко пера в косите.
 

2. House of Holland



Драматичния грим, който Хенри Холанд представи и през Септември е много хубав, но прекалено драматичен за улицата. Много черно на очите, червило на устните с цвят тъмен патладжан и коса, закриваща половината лице е много секси комбинация, но е наистина неподходяща, както за през деня, така и за вечерта. И все пак ако си поканена на неофициално парти, можеш да си позволиш да сложиш малко грим в повече.
 

3. John Rocha



Ушанките са много полезен аксесоар, особено за студеното време. И все пак ако ЕГН-то ти започва с цифра, по-малка от 98, в никакъв случай не можеш да си ги позволиш. Поне ние няма да ги сложим. Симпатични са, но стоят съвършено идиотски.

4. Juanjo Olivia




Черна очна линия и червено червило на устните – класика в жанра.
Проблемът тук не е в грима, а в прическата.
Наистина трябва да си доста смел за да сплетеш косата си на плитка и след това да си направиш висок кок точно отгоре на главата.
Подходящо за ревю, но само.
 

5. Luella




Англичанката Луела Бартли се вдъхновява от пънк културата и претворява моделите от ревюто си като млади пънкарки. И все пак с точно тази прическа, тип гребен, не трябва да се излиза на улицата. Просто не трябва.
 

6. Lydia Diego



Възхищаваме се на изкуството на Филип Трейси (един от най-креативните милинери в света), дори една колежка си има малка шапчица с цветя и птици, създадена именно от талантливия лондончанин. И все пак, колкото и да ни харесват тези екстравагантни произведения на изкуството за коса, софийските улици все още не са готови за подобен род аксесоари.
 

7. Lydia Delgado




Очилата са много важен аксесоар с водещ момент при избора - надеждна протекция. През последните години обаче не само защитата им е важна, а и моделът и формата. С тези очила ще си 100% инкогнито. Но целта все пак е не да се криеш от хората, а да се предпазваш от вредните слънчеви лъчи, нали така. Ето за това тези очила са само за снимки и за твоята тайна колекция от странни аксесоари. Нали си имаш такава?
 

8. Momo



Миналото лято тюрбаните бяха много модерни, а за предстоящия топъл сезон те отново заемат първи позиции сред аксесоарите. И все пак, точно този пищен тюрбан в лъскаво сребристо от Momo, е неподходящ за улиците. Най-малкото защото стърчи около двайсетина сантиметра над теб. Ако държиш все пак да имаш шал на главата, по-добре го използвай като лента или си направи малък шиньон (кок, който седи много ниско на тила) като оплетеш косата си и добавиш малък цветен шал в кока.


9. Agatha Ruiz de la Prada



Хубаво е да се предпазваш от слънцето и през най-горещите дни да носиш шапка или малко чадърче, но в София слънцето не е толкова силно, че да трябва да си закачиш чадър на главата.

10. Carlos Diez


Черното на очите не ни притеснява, по простата причина, че ние често сме с такъв грим, особено вечер. Но тази жълта шапка, която напомня на сламено гнездо, откровено ни притеснява. Неподходяща както и за града, така и за гората. Само за ревю.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.