Следва

Дизайн за вдъхновение: На съседката фикусът

Храни за по-добър сън

Някога чудили ли сте се защо от някои храни ви се приспива на момента, а други ви държат будни цяла нощ...

Health преди 8 години

Някога чудили ли сте се защо от някои храни ви се приспива на момента, а други ви държат будни цяла нощ? Като допълнение към осигуряването на хранителни качества, продуктите, които пием и ядем могат както да ни заредят с много енергия, така и рязко да забавят организма ни. Знаейки кои храни и напитки как и по колко ни влияят, можем веднъж завинаги да приключим с безсънието и да извлечем максималното от 8-те задължителни часа на денонощие.

За да заспим

Мелатонинът стимулира в разумни граници желанието за сън, затова черешите, които са изключително богати на това вещество, са много подходящи за хапване преди лягане. Семената от тиква също са добро предложение, тъй като са богати на магнезий, който отпуска мускулите в тялото и спомага за по-дълбок сън. Пуканките също са добра идея, защото съдържат високи количества серотинин, спомагащ регулацията на цикъла сън.

За да не се събуждаме посред нощ

Понякога не заспиването, а постоянното събуждане вечер е реалният проблем. Не бива да се оставя прекалено голям интервал между вечерята и заспиването, защото нивата на кръвната захар могат рязко да спаднат и това да предизвика събуждане и среднощно хапване на сладко. За да се запазят стабилни нивата кръвна захар хапване на парченце ябълка с малко бадемово масло би помогнало, защото ще даде достатъчен запас глюкоза за цялата вечер. Ако пък стрес е причината за смущения в съня, кайсиите биха помогнали заради високите нива Витамин С, който успешно регулира този вид смущения.

За да избегнем кошмари

Магнезиумът доказано помага в борбата с кошмарите, затова е желателно да се включат храни, богати на веществото във вечерята - като авокадо и спанак. Желателно е да се избягва консумацията на сирене вечер, защото съдържа опиоидни пептиди, които стимулират силно работата на мозъка и съответно въображението.

За по-ярки сънища

От друга страна, ако кошмарите не са често срещано явление в съня ви и желаете да стимулирате по-ярки и динамични сънища, е желателно да върнете сиренето обратно във вечерята. Витамин В6 също спомага за идеята, който пък се намира в щедри количества в рибата тон и бананите.

В борбата с хъркането

Хъркането е проблем най-често свързван с наднорменото тегло, но ако не килограмите са пречката, то тогава цитрусовите плодове биха помогнали. Портокал, грейпфрут и лимон са плодове, изключително богати на витамин С, за който усилено се говори, че помага срещу хъркане. Цитрусова плодова салата или просто половинка грейпфрут с малко кокосова захар преди лягане и с редовна консумация, биха дали положителен резултат.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.