Следва

10 Healthy/Beauty apps, които задължително трябва да изтеглиш

Къде да спортуваме - у дома, навън или в залата?

Като истински верни почитатели на спорта под всяка една негова форма сме тотално ЗА практикуването му в интериор и екстериор...

Спорт преди 8 години

Като истински верни почитатели на спорта под всяка една негова форма, сме тотално ЗА практикуването му в интериор и екстериор. Всяко място е отличително и специфично, във връзка с което идват строго индивидуални плюсове и минуси. С любезното съдействие на Sport Depot решихме да подложим на сравнение положителните и отрицателните страни на всяка една опция, както и къде да намерим необходимото оборудване.

У ДОМА:
Можем с ръка на сърце да потвърдим, че жените, трениращи в домашни условия, са наистина много. Всяка има своите собствени причини, но, разбира се, водещ е факторът, че си сам и на спокойствие, както и че няма излишно социално напрежение. Голяма част от представителките на нежния пол се срамуват я от себе си, я от другите и няма нищо, което да ги убеди да прекрачат отново залата. Това от една страна е чудесно, защото предразполага към стопроцентово концентриране, успоредно с което би нараснала и мотивацията, и постигнатите резултати. И точно тук ни светва червената лампичка – става въпрос за травмите, за претоварването и неправилното трениране, поради некомпетентност в методиката, като всичките вкупом могат да доведат до много сериозни здравословни проблеми. Добре е да се консултираме с треньор от време на време, дори и да не тренираме в неговата зала, тъй като ще ни даде съвети от първостепенно значение не само за добрия ни вид, за режима ни, но и за оборудването, което използваме и съответно как да загряваме и редуцираме претоварване на мускулните групи. Ние от своя страна го направихме, след което си харесахме точно тази екипировка за домашен фитнес и с неприкрито удоволствие установихме, че някои от тях са с разкошно намаление.

Бягаща пътека 20km/2,5HP

Подходяща за ползване в домашни условия, тази бягаща пътека е сгъваема с 99 тренировъчни програми, всяка по 30 мин, с безшумен мотор, за да можем да тренираме дори и в 6 сутринта в неделя, ако ни е щукнало, без да си навлечем гнева на съседите и поддържа максимална скорост до 30 км/ч. Компютър с голям LCD дисплей ни показва графична визуализация на натоварването. Има и възможност за контрол на скоростта от ръкохватките – 3 директни избора на скоростта и 3 директни избора на наклон (0-15%). Нейната ефективна бягаща повърхност е 26 х 45.5 см и е с гумени амортисьори под бягащата лента за омекотяване на движението и намаляване натоварването в ставите.

Велоергометър CyP Мах 9кг/12пр

Програмируем велоергометър за кардио тренировка, предназначен за домашна употреба. Той е с електрическа натоварваща система - 220 V и маховик 9 кг. Има вграден компютър с 12 тренировъчни програми, включително програма с контрол на пулса. Може да променя натоварването в 16 степени и да запазва параметрите на 4 трениращи. Измерва пулса чрез специални сензорни пластини на ръкохватките.

Степер Kettler VARIO

Степерът е предназначен за домашна употреба и е страхотен начин за оформяне на мускулите на краката. Снабден е с ластици за тренировка на ръце и рамене и компютър за измерване на показатели: време, брой стъпки, скорост, калории, сканиране.

KETTLER Специализиран уред VARIO

Уредът е за коремни преси и тренировка на гръбни мускули. Сгъваем е, има опция за регулиране наклона и височината на облегалката и предлага възможност също и за тренировка на бицепс и трицепс.

Комбиниран уред Multy-Gym 80кг

За най-запалените има комбиниран уред, подходящ за тренировка на всички основни групи мускули. Той е с вградени тежести – 80 кг, но с лесно регулиране на натоварването и 26 вида упражнения. Има приспособление за тренировка на мускулите на краката (leg/curl/ extention), както и за мускулите на гърдите и на гърба PEC DEC/ скрипец и приспособление за гребане.

RUILIN RISING Постелка за йога

Обичаме йогата! И съответно ще си вземем най-удобната постелка, за да се чувстваме максимално комфортно при смяна на асаните. Ние се спираме на синя с принт на цветя, нехлъзгаща, водонеабсорбираща, мека и удобна, лека и компактна.

BODY SCLUPTURE Степ за баланс

Предназначен за ползване и от двете страни, с 2 ластика с ръкохватки за допълнителни упражнения, нехлъзгава повърхност, масажен ефект. Включена е и помпата.

KETTLER Лента за аеробика

Супер сладка, решена е освен да бъде лилава, да пази телата ни стегнати!

Обръч за пилатес Pilates Ring

Имаме си нов верен помощник в изпълнението на редица пилатес упражнения и това е този обръч!

Ластик за разтягане 120-124см

Подходящ за трениране на различни мускулни групи, с лесно и удобно регулиране на дължината, спрямо различните мускули, които ще бъдат под прицел. Дължината се регулира от 124см до 220см. Има удобни меки ръкохватки и е изработен от латекс.

НАВЪН:

Обичаме да бъдем сред природата, да избягаме дори за някакви часове от големия град и да тичаме на воля или да се катерим в планината, необезпокоявани от никого. Друг вариант, до който сме прибягвали са… ами градските условия за фитнес – лостове или специално изградени пособия в парковете или самата градска среда – паркур например. Нека не се залъгваме – има мацки, достатъчно смели да го пробват, да се запалят по него и съвсем неочаквано на следващата вечер да ги мернем преобразени и облечени с рокля и лепенка прикрила ожулването. Все пак ърбън–фитнесът не съществува от вчера и има редица приспособления, които са точно за да избегнем травмите. Както в залата или вкъщи, навън са налице подобни проблеми – винаги има риск да прекалим, да се разтегнем и реално погледнато – да паднем откъдето сме се покатерили. Точно затова отидохме до Sport Depot – за да си харесаме предпазна екипировка, напълно съответстваща с нашия активен начин на живот.

Еспадрили MYTHOS

Подходящи за спортно катерене, тренировка в зала, на открито и за дълги маршрути. Да бъдеш в планината е приключение, което препоръчваме на всеки, а ние се екипираме с тези еспадрили преди пъргаво да изкатерим по скалите до желания връх!

Каска за катерене ELIOS

Отново в любимото бяло тази лека многофункционална каска ELIOS е подходяща за катерене, ледено катерене, алпинизъм, каньонинг, спелеология и via ferrata. Лек външен корпус от шприцован ABS за защита и устойчивост, а вътрешността е от експандиран полистирен, абсорбиращ ударите. Много добри възможности за регулиране, за да се адаптира към глави с всякаква морфология.

Sportiv Plus

Дамска спортна стелка с ударопоглъщащ анти-шок материал. Микрофибър на горната част предлага отлична абсорбация на влагата, а анатомично оформения силует осигурява сигурно хващане и отнема натиска на ставите. Специални вложки около петата и пръстите абсорбират ударите и имат пружиниращ ефект и са просто идеални за спортни обувки със свалящи се стелки.

Ръкавици Classic Glove W

Дамски ръкавици, подходящи за колоездене, много леки от висококачествени материали и еластична мрежеста материя на външната част на ръката за по-добра циркулация на въздуха. Притецатели са още на силиконов печат на дланите за оптимално сцепление, еластични вложки на китката и мека материя на палеца, както и елементи на дланите за омекотяване на удара.

Обувки duramo 7 w

Направо хлъцнахме, признаваме си – съчетанието на черно с розово е адски любимо, а моделът не иска да слезе доброволно от крака ни. Затова си го взехме и отидохме да потичаме. Иначе характеристиките му са повече от обещаващи – издръжлива гума с композитни материали във външната подметка дава здравина в зони с повишено изхабяване (значи ще тичаме повече без оправдания), EVA междинна подметка за повече комфорт и мрежеста материя за по-добра вентилация.

В ЗАЛАТА:

Независимо какъв е нашият избор за спорт в зала – от обикновен фитнес до ММА, винаги ще имаме нужда от екипировка, отговаряща на специфични изисквавия. Правим го, за да избегнем излишни контузии – поети удари, претоварване, прекомерно разтягане, неправилно използване на уредите... Причините могат да бъдат безброй, а ние за всеки случай ще си вземем абсолютно всичко необходимо, за да можем поне да намалим съществуващия риск.

Протектор за уста – Двоен

Нещото, което задължително ще пазим най-много в бокса и ММА, са зъбите и то хич не на шега. Цветът на този ДВОЕН протектор е прозрачен и е изработен от 100% Силикон.

Боксови ръкавици BOX-FIT Bag

Ръкавици за тренировка, без палец и подплатени с формована IMF пяна за оптимална защита. Вътрешна част от бързосъхнеща материя и регулируема ластична лента на китката с ширина 2.5 см. Състав: 100% Pu hi-tec изкуствена кожа .

Боксови ръкавици PRO STYLE

Тези са подходящи освен за тренировка и за състезание. Съдържат пълнеж от пяна около юмрука и китката за максимална защита и комфорт. Съобразени са с анатомичната форма на юмрука с цел подпомагане на ударните техники. С антимикробна подплата и патентована технология за защита на китката и палеца.

Боксова каска PRO TRAD

Подходяща за тренировка и състезания. Регулируема каишка със закопчаване под брадичката. Изработена от естествена кожа.

Фитнес ръкавици - кожени

За да не се хлъзгат дъмбелите и лоста се оборудваме с ръкавици с 1/2 пръсти. Тези са с подсилен палеж и пяна на дланта за максимална защита и регулируема лепенка на китката, както и с двойно подсилени шевове.
 

Спортувайте със стил с магазини SPORT DEPOT и на www.sportdepot.bg.

 

More Спорт

NOVA излъчва ексклузивно на живо полуфиналния двубой между Григор Димитров и Хуан Мартин дел Потро

Спорт преди 7 години

NOVA ще бъде единствената национална телевизия, която ще излъчи на живо полуфиналния двубой от ATP Стокхолм Оупън между Григор Димитров и аржентинеца Хуан Мартин дел Потро