Следва

Копнеж за райе

FASHION STARTER: Братята Жоаким

Струва ни се, още една доза изпипан мъжки стил би ни се отразила добре, вярваме на вас също, затова днес ще ви запознаем с братята близнаци Суан и Лоик Жоаким...

All fashion преди 8 години

Струва ни се, още една доза изпипан мъжки стил би ни се отразила добре, вярваме на вас също, затова днес ще ви запознаем с братята близнаци Суан и Лоик Жоаким.

Те споделят обща страст с един друг наш и ваш любимец - Ник Уустър, а именно модата, и по-специално нейната лакома консумация. Всичко започва така: преди няколко години, млади и никому неизвестни, Суан и Лоик стартират блога Les Frères Joachim (Братята Жоаким), в който промотират личния си стил и нещата, разнообразяващи ежедневието им, които истински обичат. Стартирайки, те нямат комерсиална идея в главите си, нито друга цел освен да се забавляват и, може би, да забавляват и читателите си.

Но изтънченият им маниер на обличане, усета към пропорционалност и експеримент, бързо им проправят път в
модния свят - снимките им започват да се появяват най-редовно в големите стрийт стайл блогове, хората започват да се питат кои са тези млади мъже, а поканите за седмиците на модата се надпреварват една с друга коя ще стигне първа.

Родом от Париж, разбира се, сякаш не им личи, стрийт стайл звездите с вече интернационален ранг имат висше образование по изкуство и комуникации и освен задълженията покрай блога им, заемат длъжностите на търговски директори към бутика на марката Gant RUGGER в Париж. Редно е да споменем, че братята не са толкова активни вече в блога си покрай всички други професионални ангажименти които имат, публикациите им се свеждат основно до снимки на аутфитите им. Освен работата покрай Gant RUGGER, младите таланти са съсредоточени
усилено и върху развитието на свой собствен бранд, който по техни думи "ще бъде отворен прозорец към личната им естетика." Плановете им са още в начален стадий, но подборът от луксозни италиански платове вече тече, а братята развиват маркетинг стратегията си предварително - редовно се появяват на модни събития в свои собствени дизайни, въпреки че още не е известно дори избраното име за бранда.

Когато става въпрос за дрехите, които сами избират и обличат, правилата са прости: изпробвано качество, приглушени силуети, далечни от евтината атракция и очевадна любов към монохрома. Чувството им за стил е неподражаемо, макар че дават нагледен урок какво означава да си стрийт стайл пример за възхищение без съществуването на допирна точка с цирковата вълна. Самите близнаци разказват, че определят стила си като истински хибрид. Не се подчиняват на табута и не обичат да се ограничават - вдъхновяват се и се влияят от множество източници, било то архитектура, филм или готина снимка. Споделят, че не робуват на марки, но все пак, когато става въпрос за костюм, редовно се доверяват на италианците от Lardini, докато за съвсем простите бейсик елементи се отправят към American Apparel. Любимите обувки са slip-on моделите на Vans, за които братята се кълнат,че са незаменими и лесни за носене с едно единствено правило - задължително със скъсени панталони. Незаменимата дреха в гардероба им е camel палтото, което за тях е Dries Van Noten, а който от двамата го носи, споделя, че всякакви допълнителни акценти биха били крайно ненужни, палтото говори само за целия аутфит.

Друга особена черта в маниера на обличане на младите французи е пълното неглижиране на тенденциите. Подчиняват се само на тези правила: идеална кройка, финиш и материя; често oversized силуети и игра с пропорциите - наслагване на късо с дълго. Колко просто звучи, а колко много умения всъщност изискват тези малки правила за стил, които при правилна апликация водят до такива резултати...

More All fashion