Следва

Софийски потайности - BOMB Cosmetics? Да, да, да!

Предмет на обожание: истински селски плодове и зеленчуци

Аромат на свежи, току-що откъснати праскови... Две крачки наляво и носът ми е запленен от доматите, които хитро ме примамват, надявайки се да ги взема и да ги хапна с огромна наслада вкъщи...

All About Life преди 8 години

Аромат на свежи, току-що откъснати праскови... Няколко крачки наляво и носът ми е запленен от доматите, които хитро ме примамват, надявайки се да ги взема и да ги хапна с огромна наслада вкъщи. После краставици, грозде, дори лукът изкушава адски много. Ако затворя очи, все едно съм някъде по друмищата между родопските села, спряла до малка сергия с мила баба до нея, изнесла най-хубавото от двора, да го помиришат, харесат, купят добрите пътници.
Отгледани в двор, напоени от слънце, по детски носталгични са тези пресни, селски, щедри плодове на земята.

Отварям очи и се озовавам на свежия щанд в един от магазините на BILLA. Наситена с аромати разбирам, че  произходът на изложените тук вълшебни пресни храни всъщност не е много далеч от картината във въображението ми.

Защото, плодовете и зеленчуците, които намираме само в BILLA, вече втора година се произвеждат в над 100 зеленчукови и овощни градини из цяла България. Картофите идват от село Милево, дините - от село Къпиново, черешите от кюстендилското Раждавица, нектарините и прасковите - директно от село Скобелево до Стара Загора и така нататък, на картата на изобилието имаме десетки български села с чудесна плодородна почва, чието предназначение вече не се губи някъде в превода между малките производители и големите търговци, а се използва точно за това, за което е на тоя свят - да ни храни.

Това са си цели два заека, уцелени с един куршум. Първият “заек” представлява висококачествената свежа продукция с истински вкус “от едно време”, което се гарантира както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA, които внимателно подбират сортове и семена и заедно полагат грижи за тях. Вторият “заек” е, че купуваме и стимулираме качественото родно производство и така помагаме на българските производители да развият своя бизнес на по-устойчиво и ползотворно ниво. BILLA, като инициатор на тази страхотна идея за бизнес отношения с малките български производители, договаря предварително количеството на продукцията и следи целия процес - от момента на засаждането през отглеждането и третирането, до беритбата, опаковането, транспорта и съхранението на плодовете и зеленчуците в магазините.

Тънка, но здрава връзка между производител и търговец, оттук - гаранция за качеството, плюс възможно най-добрата цена. Ако не възразявате, че по-добър избор няма, съветваме да напълните и вие пазарската количка колкото можете със зарзават, както казват хората в любимите селски райони, и да се приберете със същото доволно чувство, че сте направили едно добро дело - за здравето и душата си, за тези на близките си и за доброто на чудесните родни производители.

 



Още тайни от вълшебните градини на BILLA можете да намерите тук >>>

More All About Life