Следва

Just Coolin'

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Основно правило при качването на лодка е да свалим обувките, а ако те все пак са разрешени трябва да бъдат от пoдходящите за дейността...

All fashion преди 8 години

Да се изкажеш неподготвен

Новината подейства като мехлем на всички, които основателно понякога, и не съвсем, друг път, се чувстват засегнати от някои специфики на модния бизнес, от типа, ако не си 39 килограма, не ставаш, или пък, ако си над 25, по-добре се откажи. И т.н.

Става дума за директора на британското подразделение на модна къща Herve Leger, виж последната им колекция, който беше принуден да напусне поста си заради резките си и непремерени изказвания по адрес на жените.

В интервю за The Mail on Sunday шефа на Herve Leger в Обединеното кралство Патрик Кудерк казва, че знаменитите бандажни рокли на модната къща не са по аршина на жените с пищни форми, малки гърди, както и ако са на определена възраст. Освен това той добавя, че "ако сте лесбийка и носите панталони през целия си живот, то няма да ви се прииска да носите рокля Herve Leger. Лесбийките биха искали да са доволно мъжеподобни".

И още: "Вие може и да не забележите, че циците ви вече не са там, където им е мястото, щото сте на 55 и вече е крайно време да спрете да показвате всичко, все едно сте на 23".

От бранда се оказаха напълно втрещени и мигом се разграничиха от изцепките, уволнявайки виновника.

Иначе, основаната през 1985 година марка става световноизвестна благодарение именно на въпросните рокли-ластици. През септември 1998 година френският бранд Herve Leger е продаден от крупната корпорация Seagram на групата BCBG Max Azria Group на съпрузите Макс и Любов Азрия.

Както можеше и да се предположи, около въпросното изказване се разгоряха небивали страсти в нета, със силен спомен относно случая с Джон Галиано и Dior — и в отговор на тъпите сексистки словоизлияния, главата на директора увисна на ластик, образно казано.



На яхта с кецове, и то за 900 долара

Основно правило при качването на лодка е да свалим обувките, а ако те все пак са разрешени трябва да бъдат от пoдходящите за дейността. Освен ако не сме Кайли Дженър и не сме си направили кецове със змийска кожа по поръчка, за да отиват на банския ни със змийски принт, разбира се. Гуменките са Converse, но са със специалните ефекти, дело на бутиков бранд, който персонализира обувки и чанти с животинска кожа. Това удоволствие покачва цената на кецовете от иначе редовата им стойност до сериозните $895.

Бионсе също е фен на тази услуга, но дори тя знае, че кецовете изглеждат някак неестествено на яхти, дори в абсурдната комбинация с бански, която Кайли е спретнала.

Син отлив

Всички обичаме късия деним, но понякога това не е достатъчно, за да изглеждаме добре.

Това се отнася с пълна сила за лъщящата синя визия, с която изгряващата британска надежда Charli XCX се появи на Rehab Pool Party в Лас Вегас. 23-годишната изпълнителка се появи раздвоена между бунтарския си дух и момичешката си същност, като повече от явно е, че търсената от нея симбиоза между блестящия топ и късите панталонки Moschino, не е постигната. Скучноватото излъчване не е спасено дори от черно-белите сникърси Карл Лагерфелд, чиито платформи са придали височина на Charli, но не са допринесли и сантиметър за висотата на цялостното излъчване.

It’s not so „FANCY“, Charli!

Duct tape бикини

Кой не си е играл с монтажно тиксо? Да, онова, с което залепят устните на заложниците по филмите и същото, с което закрепяш кабелите вкъщи.

Но когато този атрибут попадне в ръцете на „дива“ като Кортни Стодън, нещата могат да излязат извън контрол. Със сигурност знаеща как да прикове вниманието върху себе си, миналия уикенд американката скандализира за пореден път социалното пространство с лилаво бельо, направено единствено от монжано тиксо. Провокацията върви с упътване, в което се разбира, че всеки заинтересован може да поръча парче от въпросния пластмасов плат с автографа на реалити звездата само за 8.75 евро. Освен голотата, перхидрола и позата ала Мерилин, Кортни е завършила поста си в Туитър със сериозна препоръка – „Моля, бъдете внимателни, когато използвате тиксо за вашите арт проекти. Това не е играчка и не е за деца!“.

Определено ще внимаваме следващия път, когато решим да се покриваме с тиксо, Кортни. Благодарим за съвета!
 

More All fashion