Следва

Pretty in The City: Симона

Безценни сутрешни ритуали за блестящи вечерни красавици

Противно на общото мнение, ранната утрин е нашата любима част на деня. И при това, колкото по-рано е, толкова по-добре...

Hair преди 8 години

Противно на общото мнение, ранната утрин е нашата любима част на деня. И при това, колкото по-рано е, толкова по-добре. Хладно е, тихо е, животът в града тепърва се разбужда, разшумолява и сънено мързеливо търка очи. Работна седмица е, предстои отново дълъг и най-вероятно изпълнен с перипетии ден. Това е времето, когато привеждаме задачите в строен план, който безкомпромисно следваме... до вечерта. Тогава е време за семейството, за приятелите, за някое важно или заинтригувало ни събитие. И, разбира се, време, в което да се напъхаме в любимите дрехи, да бъдем малко по-кокетни, по-красиви и спокойни под ръка с обичания мъж да се впуснем в някое вечерно градско парти.

Как го правим това? Как успява една работеща жена да изглежда перфектно в края на деня, преминала през тонове изпълнени задачи и търчане, 5-6 кафета, стрес и преумора? Как изобщо има сили за вечерни развлечения? Отговорът се крие в подготовката ни за деня, позитивната нагласа и силната воля. Сега ще разкрием нашите сутрешни тайни за красота:

1. Първото нещо, което правим сутрин е да се хидратираме максимално – топла вода на гладно, съчетана с йога и малко кардио. Всички токсини вън!

2. Нещото, което тонизира кожата ни е… купа с лед и лимон. Признаваме го за най-гениалното стягащо, освежаващо и събуждащо средство. Просто и страшно ефикасно!

3. Избягваме многото грим – кожата е най-красива когато е добре почистена и хидратирна, дневният ни грим не е повече от спирала, руж и гланц. Нашето тайно оръжие е маслото от карите (ший) – имаме ужасно суха кожа и нищо друго освен 100% чисто масло от африканското дърво не е в състояние да я „нахрани“. Неслучайно името му на местния език означава „живот“.

4. Красотата идва отвътре-навън. Това е природен закон, с който няма как да спорим – ако си преуморена, недоспала, с грим от снощи и дъх на алкохол, няма как да очакваш свеж вид. Ние сме на мнение , че самоконтролът е най-прекрасното нещо във вечерните седенки, особено в работна седмица. Колкото и да е яко партито, знай своите приоритети и ако на следващия ден те чака важна среща, а след това и задачи до вечерта – легни и се наспи, в противен случай грохваш от умора още по обяд, пък камо ли да съчетаеш вечерта със свежо излъчване.

5. Косата ни е тежка и много ни се пречка, затова я държим вързана. Нашият малък трик е усукан навит кок, т. нар. „french twist”, който в края на деня пада на вълнисти къдрици.

6. За максимална продуктивност – когато е работен ден първото ни кафе винаги е черно – късо и без захар. Обожаваме италианско крема еспресо, ободряващо е, зарежда ни и след като го изпием сме готови да се гмурнем в деня.

7. Сутрин не просто ни е трудно да ядем, но и тялото ни отказва. Решението е смути – за 1-2 мин в  блендера по избор плодово, зеленчуково, с мака, конопени семена, родиола, тахан, агаве... Вариантите са безброй, а една чаша е напълно достатъчна за набавяне на необходимите нутриенти, без да се чувстваме тежко, но да сме сигурни, че дори да пропуснем обяда ще имаме енергия до края на работния ден. Хранителните добавки вътре засилват метаболизма, от който пряко зависи състоянието на кожата и косата.

More Hair