Следва

Моментна снимка: изсипахме чантата на Елена

Софийски потайности - BOMB Cosmetics? Да, да, да!

BOMB! Като бомба. И има защо...

All About Life преди 8 години

Вчерашната ни следобедна разходка по ул. Раковска изобщо не беше напразна. Едно взривяващо сладко и апетитно магазинче привлече вниманието, пренасочи целта ни и, докато се усетим, се оказахме вътре, върнали времето 15 години назад, когато, като 10-годишни момиченца се радвахме ентусиазирано на цветните тортички, кексчета и всякакви други сладкиши. Озовахме се в Рая, но трябва да знаете, че нашето вълнение се оказа още по-голямо, когато разбрахме, че това са козметичните продукти на BOMB Cosmetics и изобщо не стават за ядене. Всъщност, доста по-добър вариант от сладкиши, имайки предвид, че сме ограничили приема им до минимум, а и момичето зад щанда убедително ни уверява, че става въпрос за особено полезни за косата и кожата продукти, чиято основна съставка са натуралните етерични масла. С магическите си свойства те карали кожата да сияе, косата да заблести, а сетивата да се отпуснат така, както никога преди...


* общ профил на продуктите на BOMB Cosmetics, ароматни свещи, ръчно приготвени сапуни, подаръчни комплекти, съдържащи както соли за вана с етерични масла, така и сапуни, масажни блокчета, свещи и др.

И, признаваме си, й вярваме повече с всяка секунда и всеки различен продукт, който зърваме. Любопитството ни обаче расте, а с него и броят на въпросите, които искаме да отправим към чаровната Йоанна, явно добре запозната с историята и качествата на всеки продукт. А тя с усмивка ни отговаря на всичко, като например:

“Защо? Защо всичко изглежда така апетитно и привлекателно, особено за женските очи?”

“Идеята магазинът да прилича на сладкарничка безспорно е оригинална, различна, цветна и интересна. Това е първото нещо, което привлича хората да влязат при нас и да разгледат продуктите.”, ни отговаря съвсем бързо и категорично тя.


* красивите и ароматни "сметанови" свещи, украсени с различни цветове и фигури - идеален подарък за рожден ден

В единия ъгъл на магазинчето забелязваме обаче и нещо, което определено прилича на съвсем нормална козметика, не че другата не е, но предвид вида й, я слагаме в една по-"апетитна" графа. Оказва се, че BOMB предлага още две висококачествени марки, а Йоанна ни разказва със същото вълнение, както досега, за всички тях:

"Вкусните шарено интересни продукти са тези на BOMB Cosmetics - английска фирма с продукти, богати на различни етерични масла. Най-интересен, според мен, е сухият шампоан, който правят. Той представлява малко кубче с големината на кибритена кутийка, което обаче съдържа всички необходими вещества и етерични масла, за да измие и подхрани косата. Размерът заблуждава, защото всъщност шампоанът стига за толкова измивания, за колкото и стандартен флакон. Хората го харесват, защото е интересен и различен и го предпочитат, защото е твърд и компактен, което го прави супер удобен за пътувания. И се използва много лесно - просто с мокри ръце се разтрива блокчето и то пуска необходимата пяна, която втривате в косата, след което изплаквате.


* сапунени торти с различни масла и аромати и ароматни свещи в чаени порцеланови чаши


* душ сапуни, душ масло


* брюлета за вана

Стилно вълнуващи са и парфюмите на „Chateau de Versailles” и тяхната история - Марката е френска. Всички аромати са възстановки от Версайския дворец във Франция от времето на Луй XIV – Кралят слънце. Точно по негово време парфюмът е започнал да навлиза в живота на хората, като удоволстие, което показва статут в обществото. След като нашумява във Франция, постепенно завладява цяла Европа и света. Предлагаме общо 9 аромата, за всеки вкус по нещо, но 4 от тях се отличават с луксозния си вид, стил и история. Това са парфюмите, които Кралят слънце е правил за всяка от жените в своя живот. Той е имал личен парфюмиер, който е създавал парфюмите така, че ароматите им да съответстват на характера и стила на всяка една от тях.


* Parfums du Château de Versailles

С перфектно съчетани натурални съставки са и продуктите на Savio – Марката е италианска и предлага медицинска козметика, в основата на която стои невероятното съчетание на алое вера и маслиново олио. Интересно да се знае е, че за продуктите им се използва само и единствено гел от Алое вера, което я прави в пъти по-ефективна. Това е и една от причините да става все по-популярна в България и най-вече за хората, държащи на високото качество. Алое вера е едно изключително растение с тонизиращо, успокояващо, регулиращо действие, а маслиновото масло има подхранващ ефект. Тези две съставки правят продуктите на Savio уникално добри и приспособими към различни хора. Продуктите са подходящи за хора от абсолютно всякакви възрасти - от бебета до възрастни, без значение от техния тип кожа или коса. На мен лично кремът им за лице много ми помогна да подобря състоянието на проблемната си кожа.

 
* крем за ръце, крем за лице, балсам за устни и чист сок алое от SAVIO

Всеки продукт на BOMB е различен и интересен, но в разгара на разговора ни усмихнатата консултантка горещо ни препоръчва масажното блокче, което предлагат.

“Масажното блокче е много богато на етерични масла, използва се при масаж или след баня за хидратиране на кожата. При допир с топлата кожа се отделят етерични масла, които подпомагат масажната дейност, като омекотяват кожата. Голямото им предимство, е че няма нужда да се отмиват от кожата. Попиват много добре и не оставят усещане за мазна кожа, нито петна по дрехите.”


* фирмата предлага и чисти етерични масла, подходящи за рецепти, ароматерапия и др.


* сапунена торта


* балсамчета за устни с етерични масла


* интересните восъчни фигурки с различни етерични масла, които могат да се разтопят с арома лампа или да се поставят в гардероба за свеж аромат

И, докато сладко си говорим в този захарно-козметичен Рай, намираме около себе си още скраб, маски за лице и коса, чисти етерични масла... и все по-интересно ни става:

Какви хора влизат в този козметичен урожай...

"Тъй като имаме за всеки по нещо, хората са много различни. Малките дечица обикновено карат майките си да влязат, мислейки си, че влизат в сладкарница. Най-редовните клиенти, които и най-добре познават продуктите на BOMB, са младите хора. Често идват да търсят интересни подаръци за различни събития и винаги намират нещо подходящо. Възрастните хора, които идват при нас, търсят основно качеството и натуралните съставки."

"А за децата...?", се питаме ние...

"Имаме един продукт, който е подходящ за по-големи деца. Много сладки “бомбички”, в които е скрита малка играчка, така че ако някой родител има проблем с това да накара детето си да се изкъпе, подсказваме, че ефектът на изненадата е доста стимулиращ."


* соли за вана - бластери и криймъри

А какво ли крият тези билкови възглавнички?

Те съдържат пшеница и лавандула - използват се при ставни или мускулни болки. Използват се като или се затоплят в микровълнова печка за 1 минута, или се изстудят за известно време във фризер и после се наложат на болното място. Лавандулата отделя етерични масла и успокоява, а пшеницата облекчава като затопля/изстудява болното място. Помагат при главоболие, болки в ставите, в мускулите , в кръста и т.н.


* подаръчен комплект

И въпреки че можем да разглеждаме бомбастичните продукти и да си говорим с Йоанна поне цял ден, се налага да тръгваме, за да споделим и с вас тези вълшебства. А на нея обещаваме да се върнем скоро... 

Магазин BOMB Cosmetics се намира ул. Г. С. Раковски №151 и можете да го откриете на bomb.bg

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.