Следва

Rachel Row и KiNK ще открият нощта на Rudimental и Ella Eyre в София

Перлата в програмата на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015: екзотичното трио Light in Babylon

На 29 август изгрява перлата в програмата на Беглика фест 2015 – уникалното акустично трио Light in Babylon!

Music преди 8 години
Броени дни преди началото на  Беглика фест (27-30 август) организаторите издават специалната си изненада към феновете:  към палитрата от етноси и жанрово многообразие в програмата екзотичен и пикантен цвят добавя акустичното трио  Light In Babylon, което ще изгрее на фестивалната сцена на 29 август!  Формацията с радост прие поканата да се присъедини към събитието, което се превръща във важна спирка от турнето им, преминаващо още през Дания, Белгия, Швейцария, Германия и др. Тъй като една хубава новина не може да без втора, ето я и нея: в продажба на касите на Ticketlogic и онлайн вече са уикенд билети на  цена 60 лв! Тридневни, четиридневни, семейни и индивидуални билети също все още могат да бъдат закупени на предварителна продажба и на място до изчерпване на капацитета – точно 2200 места. Всички ценови категории и начини на плащане могат да бъдат намерени на официалния сайт на Беглика Фест  тук.
 
Още с първите акорди Light in Babylon обещават да сгорещи хладната родопска съботна вечер и да пренесе публиката в мистични епохи, където сблъсъци на империи и цивилизации са вдъхновявали пътешественици и поети. A Беглишкият Вавилон обратно на библейския ще демонстрира нагледно как музиката, природата и изкуството сплотяват вече няколко генерации, посещаващи събитието за 7-ма поредна година.
Проектът е създаден през 2010 г. край светлините на Босфора от шармантната Михал Елиа Камал (вокали), Метехан Чифчи (свирещ на струнния ирански инструмент сантур) и Жулиен Демарк (китара), а локацията далеч не определя етническата принадлежност на членовете му.
Light in Babylon е резултат от флирта на различни етноси и култури: певицата е израелтянка  от ирански произход , изпълнителят на сантур е от Турция, китаристът е французин.  Тримата не спират да колаборират с музиканти по цялото земно кълбо. Със заряда и смелостта на младостта си в комбинация с множеството музикални влияния, те интуитивно създават оригинален цветен бленд от вътрешните си гласове и вкусове, понасящи въображението на пътешествие из средния Изток. Явлението Light in Babylon е определено от престижното fRoots Magazine като „празник на космополитната традиция едновременно на турската и сефарадско-израелтянска общност и пример за спираща дъха музика, извираща от Източното Средиземноморие“.
 
През 2012 г. на бял свят се появява и първият официален дългосвирещ албум на Light in Babylon Life Sometimes Doesn’t Give You Space, койтo формацията ще представи и на сцената на Беглика Фест 2015 за радост на всички, влюбени в естетиката на Ориента, приказките от Хиляда и една нощ, Dead can Dance, Baba Zula, Azam Ali, Yasmin Levi и много други. Демо на албума можете да чуете тук

Музикалното присъствие на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015, чието мото тази година е „Играй, Бъди, Твори“, категорично е сочено като  най-силно и най-разнообразно от създаването фестивала до този момент с присъствието на сравняваната  със ZAZ френска певица от български произход  IRé, сръбските реге звезди и любимци на EXIT Fest KILO KILO Banda, чилийската певица с афинитет към българския фолклор Анай Валрад и ОМ. Болкън и брейк бийтовете на Balkan Express, пръскащи клубовете в Германия, актуалният електро суинг на Улф Линдеман -Dunkelbunt,  ембиънт, уърлд, техно, IDM/прогресив,  лайв  експеримента  на продуцента Павел СтойчевSurbahar, винтиджфънк, афро и сърфмузиката на Каба Хоро, създадена в Канада, но вдъхновена от Балканите, ще разтанцуват и свалят задръжките и най-неритмичните посетители на Беглика Фест 2015!
В уникалното мултикултурно и многопластово музикално  пиршество, което ще продължи от 27 до 30 август, присъстват още много музикални имена, които могат да бъдат видени на официалния сайт на събитието. В почти необхватната програма могат да бъдат разгледани и множеството творчески работилници, пърформанси, игри, спортни активности, еко и граждански инициативи и много други.
 
Подробна информация за сухопътен и воден транспорт до фестивалната зона, настаняване в къмпинг зоната, харта за устойчива политика и опазване на природата и др. може да бъде намерена тук.  Актуални новини, интервюта с участници и артисти  и други материали могат да бъдат намерени на фейсбук страницата на Беглика Фест 2015: https://www.facebook.com/BeglikaFest

More Music