Следва

Шал до безкрай

Б като Библия, Б като Блог – Eat the world!

Като продължение на материала за духовното здраве и вътрешна хармония и леко намигване към полезните сутрешни навици, които ви представихме през изминалите дни...

All fashion преди 8 години

Като продължение на материала за духовното здраве и вътрешна хармония и леко намигване към полезните сутрешни навици, които ви представихме през изминалите дни, допълваме поредицата от здравословни съвети с полезен авантюризъм и зареждащ приключенски дух.

Тази седмица ви представяме селекция от пътуващи кулинарни блогъри, които заедно с дрехите, парите и картата, не забравят да пъхнат в куфара и своя апетит. Предлагайки нов вид туризъм и опознаване на различните култури, тези виртуални спирки, разказват истории, надникват в непознатите дебри на древната кухня, а авторите им редовно си осигуряват пир за небцето.

Bon Appétit travel lovers!

Храна на колела

За бърза блогърска загрявка те качваме на колела и палим камиона за храна. Но не от онези камиони, предлагащи готова пакетирана храна, а само тези, поднасящи прясно приготвените вкусотии, пътувайки из целия свят с т.нар. „мобилни кухни“. Страстните изследователи в случая са Ким и Фил, които надникват зад капаците на кулинарните каравани, за да представят както особеностите на ястията, така и хората, стоящи зад направата им. Последователите на популярната кулинарна вълна, са подготвили селекция от 9 от най-добрите food trucks ястия в цяла Америка. Блогът е истинско доказателство, че все пак уличната храна може да бъде освен вкусна и качествено приготвена.

behindthefoodcarts.com

На масата на света

Заглавната страница на този блог започва със „Здравейте! Аз съм Саша Мартин и готвя света за забавление. Къде искате да вечеряте днес?“ Изкушаващо, нали! Развивайки идеята си да прекара 195 седмици, готвейки различни рецепти от всяка една страна по света, американката затвърждава тезата си, че „можеш да се наслаждаваш на всякакъв вид храна, където и да се намираш… стига да е приготвена от сърце“. Саша прекарва 7 дни на всяка една локация, опознавайки културата и историята на местността, като вярва, че това е най-приятният и здравословен начин да добиеш познание за неизвестното и да се докоснеш до корените си. Понеже все още усещаме жегата, избрахме един топъл, но свеж пост, идващ от далечната Република Суринам. Кокосово мляко, лимонова трева, много зеленчуци и детски смях – лято е!

globaltableadventure.com

Кулинарен роуминг



Да пътуваш с любимия човек, да готвиш и снимаш и накрая да печелиш пари от това... Звучи като сбъднат мечтан план, който се е осъществил за младото семейство Кристина и Пол, стоящи зад блога с интернационалното име The Roaming Kitchen. Тя готви и пише, а той се справя с всички технически особености на всяко тяхно близко и далечно пътуване. Днес, с тяхна помощ, те отвеждаме право към вечно предпочитаните Канарски острови и по-точно към един от тях – вулканичният Лансароте. Там двойката празнува своята 5-та обща Коледа и е запечатала всеки кадър с океански бриз, рибни деликатеси, причудливи растения и сладко вино. Какво по-здравословно от съчетанието на любов, добре приготвена храна и райска земя.

theroamingkitchen.net

Здравословен авантюризъм



За по-смелите и готови за изненади читатели, е следващият блог. Представяме ви Симоне и нейната вечно пътуваща кухня. Тук може да откриете кулинарно упътване за далечни страни и същевременно да разгадаете особеностите на всяка посетена култура отблизо. В блога безстрашната авторка споделя всякакъв вид рецепти, идващи от цял свят – от аламинути до такива, чиито приготвяне отнема седмица. Но пък резултатът винаги си заслужава! Придружен с обширни бележки и авторски фотографии, е и поста ù за дългия престой в Индонезия, където блогърката се включва в приготвянето на традиционни домашни блюда в типично за народите Батак жилище.

insimoneskitchen.com

По балкански



Последното ни предложение идва от българска страна, тъй като наред с невероятните природни дадености, богата култура и божествено вкусна кухня, и ние си имаме пътуващи ценители. Една от тях е Румяна Босева, стояща зад кулинарния блог Something. Освен иновативни рецепти и идеи за ръчно творчество, българката запълва своето виртуално пространство с пътеписи, описващи апетитните ù приключенията в разнообразни кътчета по света. Но за да разнообразим географската си блог-карта, днес ще завършим по нашенски, като те пренесем в дълбините на Тетевенския балкан, близо до с. Бабинци. От там, Лулуто е подбрала прекрасни кадри, от които се долавя мириса на зелена трева, планински въздух и вкусни кюфтенца.

luluto.blogspot.com

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.