Следва

Кой е късметлията, който печели 5-те страхотни заглавия на издателство Colibri

Свежо зелена купичка

Свежо зелена купичка

Food преди 8 години

Обичаме да експериментираме и да си забъркваме всеки ден нещо вкусно, лесно и полезно за вечеря. Точно такова е и днешното ни ястие - лесно, но събрало в себе си толкова много полезни неща и разнообразни вкусове.

Какво ще ни трябва:

½ чаша киноа
1 супена лъжица кокосово масло
1 скилидка чесън, смачкана
1 супена лъжица бадеми (едро счукани)
1 шепа къдраво зеле
1 шепа спанак
3 филийки сирене халуми нарязано на едри кубчета
1 яйце
⅓ лимон
½ узряло авокадо

Как да си го приготвим:

В средно голяма тенджерка слагаме киноа и я покриваме с вода. Оставяме да заври и готвим за 10 - 15 минути, след това прецеждаме и оставяме да изстине.

В отделен съд слагаме яйцето във вода и го оставяме да ври за около три минути, то трябва да е рохко, а не твърдо сварено. Когато е готово, го изстудяваме със ледена вода, обелваме го и го оставяме настрана.

За да приготвим ястието ще са ни необходими два тигана едновременно, слагаме ги на котлона и прибавяме малко кокосово масло в тях. В единия тиган готвим чесъна и бадемите, оставяме на котлона докато бадемите станат светли, след това прибавяме сварената киноа и малко сол. Прибавяме къдравото зеле и спанака и готвим, докато омекнат леко, тогава махаме от котлона и слагаме в купичка.

В другия тиган поставяме халуми и го печем от двете страни докато стане златисто и меко, тогава прибавяме свареното яйце и също го запичаме леко, докато стане златисто.

Прибавяме готовото халуми и яйцето към купичката със зелен микс, нарязваме авокадо отгоре и поръсваме обилно със свеж лимонов сок.

More Food