Що е то ГЛУТЕН?

Що е то ГЛУТЕН?

В интернет можем да намерим безброй статии за глутена – фикция ли е, или е толкова вреден наистина, както и безброй митове, каращи ни да повдигнем учудено вежди и да избухнем в смях...

И въпреки че посветихме цял месец на здравето и всичките му аспекти и през ноември продължаваме да обръщаме огромно внимание на това, с което се храним като основен фактор за доброто ни състояние. А една от сочените с пръст храни тези дни, която според мнозина е причина за много от неразположенията ни, както и основен фактор за подутия ни корем и невъзможността да отслабнем, е глутена.

Само допреди няколко години рядко се чуваше някой да споменава думата "глутен". Сега от рафтовете ни гледат стотици безглутенови продукти – от хляб и паста до супи и десерти. Фактът, че някой би произвел продукт "без" нещо обаче не означава автоматично, че въпросният елемент е вреден или че трябва да се избягва. 

В интернет можем да намерим безброй статии за глутена – фикция ли е или е толкова вреден наистина, както и безброй митове, каращи ни да повдигнем учудено вежди и да избухнем в смях. В крайна сметка обобщихме някои факти, касаещи консумацията му и ето: 


Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.