Следва

Men's Exhibit: В крак с модата. Буквално!

Най-интересното от Седмицата на модата в Стокхолм, пролет-лято 2016

Отличимост и непретенциозност са любимите ни особености от невъзможния за сбъркване скандинавски моден дизайн...

All fashion преди 8 години

Отличимост и непретенциозност са любимите ни особености от невъзможния за сбъркване скандинавски моден дизайн, които, по подразбиране, ненатрапчиво преобладаваха по дефилетата като част от седмицата на модата в Стокхолм за пролет-лято 2016. В дните между 24-26 август част от най-добрите представители на скандинавската естетика показаха своите колекции и не разочароваха: минималистични откъм дизайн, но с богати материи; обемни и архитектурни кройки; напластяване; елегантност и на места ефирна женственост, с която все още свикваме, но и одобряваме.

Най-интересното от тях - в избрани снимки, а подробностите от най-изявените дизайнери тук...

Ida Sjösted

Модната седмица стартира с дефилето на Ida Sjöstedt, озаглавено "Summer of Love" и което, съвсем очаквано, се състои главно от органза, тюл и шифон в романтични и невинни силуети. Не липсват и флорални мотиви - принт или избродирани, което пък допълнително допринася за прекалено сладникавото настроение на цялата колекция.

J.Lindeberg

Скандинавският дизайн среща рок културата в пролетната колекция на J. Lindeberg, като акцентът пада изцяло върху типичните за бранда велур, кожа и деним. Настроението е бунтарско, гримът около очите е тъмен, а тънките шалчета около още по-фините шии на моделите вече се превръщат в тенденция.

Whyred

Whyred, познати с добрия си вкус за палта и най-вече парка якета, поднасят новата си колекция със свободни силуети и красиви кройки в сиво, искрящо бяло, бежово и ръжда. Но освен познатите изчистени линии, се забелязват и някои по смели елементи като каубойски ботуши и силно структурирани топове от еко кожа, наподобяваща крокодилска.

Filippa K

Ден втори от модната седмица стартира с една от най-бързо развиващите се шведски модни брандове - Filippa K. Позната на широката публика с минималистичните си силуети и класически кройки, къщата представя за пролет 2016 релаксирано настроение, състоящо се предимно от широки панталони, къси кожени якета и туники, облечени над панталони. А преобладаващо материите са поплин, органичен памук, кожа и кашмир...

Още от най-интересното от Седмицата на модата в Стокхолм, пролет-лято 2016 тук >>>

More All fashion