Следва

Г като Гаф: Модните недомислици на седмицата

Най-интересното от Седмицата на модата в Стокхолм, пролет-лято 2016 (част 2)

Отличимост и непретенциозност са любимите ни особености от невъзможния за сбъркване скандинавски моден дизайн...

All fashion преди 8 години

<<< Още от най-интересното от Седмицата на модата в Стокхолм 

Отличимост и непретенциозност са любимите ни особености от невъзможния за сбъркване скандинавски моден дизайн, които, по подразбиране, ненатрапчиво преобладаваха по дефилетата като част от седмицата на модата в Стокхолм за пролет-лято 2016. В дните между 24-26 август част от най-добрите представители на скандинавската естетика показаха своите колекции и не разочароваха: минималистични откъм дизайн, но с богати материи; обемни и архитектурни кройки; напластяване; елегантност и на места ефирна женственост, с която все още свикваме, но и одобряваме.

Най-интересното от тях - в избрани снимки, а подробностите от най-изявените дизайнери тук...

Carin Wester

За пролет 2016 от Carin Wester намират вдъхновение в спокойната атмосфера край морето, което си личи по всеки един детайл в колекцията - от въжето като колан и силната употреба на тъмносиньо, до фините женски елементи като сатен и златни акценти. Структурираните плетива и oversized силуети може би ще бъдат малко трудно приложими в ежедневието, но наслоените плетива и сатенените рокли изглеждат като перфектната градска униформа.

Ann-Sofie Back

Плануваното дефиле за Ann-Sofie Back не се състоя така, както всички очакваха. Когато поканените се събраха в залата, очаквайки старта на ревюто, на видеостената се пусна клип, в който дизайнерката зад бранда обясни, че е предпочела да отиде на почивка, вместо да присъства на модната седмица. За уважилите поканата гости бе организиран лек обяд, а наистина заинтересованите от колекцията успяха да погледнат мостри от дрехите бекстейдж, както и да получат каталог. 

По всичко личи, че почивката на дизайнерката е синхронизирана и с концепцията зад колекцията й, а именно - принт с облачета, пясъчно-бежови скъсени панталони, oversized шапки за слънце и забавни слънчеви очила. Елементи, изцяло поддържащи естетиката й за елегантност с чувство за хумор.

AltewaiSaome

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.