Следва

Pretty in The City: Ваяна

Големи НЕ-та в макияжа

Противно на повечето ни бюти-статии, днес ще ви дадем няколко съвета, които да избягвате при всички случаи в ежедневно-нощната си грим-рутина...

Hair преди 8 години

Противно на повечето ни бюти-статии, днес ще ви дадем няколко съвета, които да избягвате при всички случаи в ежедневно-нощната си грим-рутина. Учудващо е наистина колко много, при това наистина красиви жени успешно добавят още десетина има-няма години към аутфита си и то точно благодарение на обилно намазан грим навсякъде без съображения отива ли им или не.

С лек и понякога не дотам лек уклон към плашеща визия, тези жени са решили, че има нещо странно секси в разтечен от жегата ФДТ и тежки чисто черни сенки посред бял ден. Или пък болезнено оранжевеещ руж и преливащото на поразия червило, някак си избягало твърде далече от естествената си граница. Какъвто и да е случаят, по-долу сме изброили няколко фрапиращи ситуации, които за наше огромно съжаление все още се срещат сравнително често по лицата на градските обитателки.

Прекалено тъмно червило:

Вярно е, че тази година обезателно доминират лилавите тонове, но има жени, решили, че много тъмното лилаво, черно и дори синьо ще стои добре за дневен макияж. ОК – личен вкус, но студените подтонове мигновено правят устните много по-малки, по-неприветливи, а прекалено тъмните нюанси стоят още по-тъмни и контрастни на дневна светлина, което буквално "изяжда“ останалата част от аутфита.

Пудра, ама много

Пазете се! Прекалено многото пудра не матира, ами просто „набрашнява“ лицето. За лек и незабележим слой нанесете с голяма четка, за да се избегне наслояване. Това важи както за обикновената пудра, така и за хайлайтъри и бронзанти. Вярно е, че при леко напудряне с последните две се прикриват някои кожни недостатъци, благодарение на лекия блясък, но при напластяване няма да постигнем нищо повече от плашещ станиолен ефект.

Плътно очертани вежди

Обожаваме веждите на Кара, но това съвсем не означава, че ще отиват на формата на лицето ни. Има жени, чийто избор пада върху това, че вдъхновени от супер-модела, те очертават своите в пъти по-тежък и тъмен цвят. Резултатът в повечето случаи изобщо не съответства на чертите на лицето или цвета на косата, стои тежко, нескопосано. Номерът е да се използва не-мазен молив или пигмент, който е 1 или 2 пъти по светъл от натуралния ни тон, за да ги оформим и подчертаем, а не да концентрираме върху тях.

Блестящи сенки

Състаряват и това е. Бръчките са по-видими, контурите на очите – не. С пълна сила важи за тъмните зелени, кафяви, сини, графитени и черни нюанси, които някои жени съвсем охолно напластяват по целия клепач...

Грешки с ФДТ

Очевидно е, че някои жени освен правилния тон, не могат да изберат и правилната консистенция ФДТ за техния тип кожа. Резултатите са или разтечен грим, или изпръхнало суха кожа. Както и наслояването – плътно и тежко, запущващо порите, а кожата с ограничен достъп до въздух, води до акне, най-малко. Освен това – на кого му е нужен толкова натоварващ дневен грим? Вместо това поддържайте лицето си добре почистено и хидратирано, а то ще се отблагодари със здрав вид.

Молив извън устните

Просто НЕ!!! Няма логично обяснение защо наистина някои представителки на женското царство го намират за красиво и гордо излизат с в пъти по-тъмен молив извън естествения контур. Ужасяващо е, най-малкото.

Оранжев руж

Обясняваме си го с неспособност за отличаване на цветове или просто с нужда да докарат слънчево-бронзиращ ефект. Само че резултатът е нескопосан, неестетичен и непривлекателен.

More Hair