Следва

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 7 - 13 септември

Милица Гладнишка сготви десерт с глас

Певицата „подправи“ с оперни и джаз изпълнения приготвянето на десерта „Милица“...

People of art преди 8 години

Милица Гладнишка доказа, че музиката е най-добрата подправка към всяко ястие.

В Къщата на италианските традиции певицата „подправи“ с части от оперни арии и нежни джаз стандарти десерт, приготвен на живо и посветен специално на нея.

С присъщото си чувство за хумор тя започна с оперно изпълнение на част от рецептата, но каза, че драматизмът може да пресече нежната душа на десерта и прибави към съставките романтичната песен на Чарли Чаплин „Smile”.

Тя се сдоби със специално ястие на свое име на официалното представяне на новото меню и новия главен готвач на Trattoria Il Maestro Giuseppe Verdi – неаполитанеца Марко Лукиари. Едва 29-годишен, той оглавява кухнята на ресторанта след шеметна кариера в Италия, Австралия, Египет и Великобритания.

С неговото идване Траторията, която до момента предлагаше домашна кухня от слънчева Пулия, вече се мести в сърцето на италианското гастрономическо изкуство - родното място на пицата и моцарелата Неапол.

В последната година Къщата на италианските традиции стана любимо място на всички жители и гости на София, които обичат традиционната италианска кухня и уютната автентична атмосфера. С подкрепата си към музиката, театъра, изкуството, спорта и културата, ресторантът се сдоби и с много приятели, сред които Иван Лечев, Иван Димов, Йордан Йовчев, Ирмена Чичикова, Андреа Бочели, Лара Фабиан, Ейдриън Броуди, Карминьо и много други.

Милица Гладнишка е музата на новия главен готвач и заради топлата връзка с операта – най-старата италианска опера Teatro di San Carlo е в Неапол, а певицата съвсем скоро ще представи новия си съвместен проект с Михаил Йосифов секстет „Да хвърлим операта в джаза“, който ще включва популярни арии изпълнени по смел и невъобразим начин. През новия сезон ще се играе и нейният театрален дебют - „Титанично“ в Сатиричния театър – моноспектакъл с музика на живо и комедийни монолози.

На специалната вечер Ciao Marco Ciao Napoli първи опитаха новите специалитети Мария Грънчарова, Петя Раева, Лиляна Ангелова, Митко Кърнев, председателят на Италианската търговска камара г-н. Марко Монтеки, журналисти и представители на светския и бизнес елит.

А всички, които искат да опитат вкуса на музиката на Милица Гладнишка ще имат тази възможност - в следващите месеци в Траторията извън менюто ще се предлага нейният специален десерт „Милица“.

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра