Следва

Стил урок на седмицата: С летни дрехи all year long

FASHION STARTER: Беатрикс Ост - едно живо произведение на изкуството

Тя е на 75, художник и писател, и не само, изявява се както в киното, така и като театрален продуцент, дизайнер, актриса...

All fashion преди 8 години

Коя е Беатрикс Ост? Коя наистина ...

Тя е на 75, художник и писател, и не само, изявява се както в киното, така и като театрален продуцент, дизайнер, актриса, а наскоро дизайнерското дуо от The Raw, Мери-Кейт и Ашли Олсън, я обявиха за своя единствена муза.

Как тaзи бляскава и уникална 70-годишна дама не е била засечена от радара ни толкова дълго нямаме никаква представа, но днес е време да се поправим и да ви разкажем малко повече за нея.

Беатрикс е родена в Германия през 40-те и детските й години са белязани от края на Втората световна война. Днес я намираме на другия край на света, в Ню Йорк, където от дълги години живее и твори.

"Да обичаш е най-добрата, най-желаната реалност", казва тя и добавя -"Живей живота си като произведение на изкуството". 

И тя го прави по всеки възможен начин - през годините рисува с австрийския художник Кокошка, учи танци в Isadora Duncan School, пише сценарии - като "Убийцата Венера", "еротичен разказ за предателството, старата любов, която е поставена на изпитание”. Освен да създава текстове, Беатрикс често ги изиграва на сцена и пред камера. Нейните художествени творби са показвани на изложби пo целия свят и дори преди време е постоянен артист в Ню Йоркската художествена академия, институт, основан от Анди Уорхол, Стюарт Пивар и Денис Смит (наред с други).

"Да рисуваш означава да бъдеш, просто да бъдеш тук, да си влюбен, да чувстваш, че си жив... и да бъдеш смел.”

Със своя странно артистичен стил и красота, както и любовта й към тюрбани, ние я намираме, честно казано, за хипнотизираща. И не само ние - близначките Олсън казват за нея: "Тя е неподражаема.", а ние сме склонни да се съгласим с тях напълно.

"Аз съм роден артист, каквото и да правя."

Тихата чувствителност на Беатрикс Ост е загадъчна и интригуваща, но в минутата, в която започне да говори, всички около нея мълчат и слушат. Тя е красноречива, свободно артикулира с думите, остроумна е и някак неусетно събира слушатели около себе си, които с интерес следят безкрайните й истории. Ние говорим за една елегантна без усилие жена, която просто отговаря на всичко с "Твоето тяло е добро място да бъдеш."

Артистичната Беатрикс открива модата още съвсем малка и по-точно: "Може би бях на 5, за първи път взех вратовръзките на баща ми и ги използвах като колан. Помня и леля ми, която ни посещаваше с високи токчета и широка, небрежно прехвърлена на рамото й яка от лисица.”

Ост прилага цялата си артистичност и креативност към всекидневия си живот и в модата, като съчетава например костюм в наситен виолетов цвят с ботуши в същия цвят и смело наслоява елементи в изумрудено зелено и кралско синьо, разбира се, завършва визията с перфектно завързан тюрбан, позволяващ на косата й, в цвят лавандула, само да надникне. И не на последно място - задължителните червени устни.

Изкуството прелива и в готик вдъхновеното й обиталище: извънгабаритни акварелни картини (нейни, разбира се), камина, на която седи надписа "Животът винаги се прекъсва от събития", единствени по рода си ръчно рисувани столове, украсени с лицето на Ост, раирани стени и черно-бели снимки на приятели артисти. Там се е приютила и нейната винтидж колекция от Prada, Comme des Garcons и Vivienne Westwood, която ни убеждава съвсем в естетиката и вниманието й към живота, както и в нейната мантра за намиране на красотата и изкуството във всичко.

В следващите редове четем лично от Беатрикс някои истини за живота, модата и вдъхновението...

Идеалният ден в чиния...

Храня се много здравословно - винаги пия чай сутрин и след това ям зеленчуци, плодове и яйца от нашата ферма във Вирджиния, имаме я от 1981 г. насам. Там отглеждаме всичко необходимо. Обикновено имам голям брънч между десет и дванадесет с много вкусни неща от фермата, като след това не се храня до вечерта, когато също хапвам нещо много здравословно, малко месо и риба, но основно зеленчуци и зърнени храни. Много рядко пия алкохол, само ще го опитам, вече не пия наистина.

Кариерата на художник и писател...

Започнах да пиша преди около десет години. Гмурнах се в будистки изследвания и те ми повлияха много. След това станах много отворена, вече не бях само художник и скулптор, изведнъж можех да използвам думите, те бяха като цвят за мен. Написах книга за детството си, наречена “My Father’s House” и след това още една - “More than Everything”. Малко след това ме потърсиха продуценти с идеята да напиша сценарий, който те да използват за филм. Разказва се за времето след войната в Германия, когато страната е напълно разрушена и за това, което се случва когато си млад и израстваш сред този безплоден пейзаж. Желанията тогава бяха едни и същи, американското влияние и джазът бяха нахлули, но клубовете бяха в бомбандирани мазета.

Остаряване с грация

Това е нещо, за което нищо не знам! Изобщо не мисля за това. Чувствам се невероятно здрава, за щастие. Честно не знам как съм стигнала дотук, да бъда възприемана за "емблематичната стилна фигура". Не знам как се случи всичко това. Ари Сет Коен започна всичко, цялата тази тенденция. Честно, нямам чувството, че остарявам, спомням си когато бях на петдесет, чувствах, че това е фантастична възраст. Всички изпадат в истерия, когато са на прага на петдесетте, но за мен това винаги е било само началото.

Личният стил...

Имам чувството, че имам дрехите си от цяла вечност. Имам страхотна шивачка, така че често сама създавам много мои неща. Често искам някой нов ленен костюм или нещо такова и тогава намирам някой да ми го направи. За себе си знам точно какво ми стои добре и какво не, просто съм много наясно с това и винаги е било така. Мисля, че човек трябва да открие себе си и след това да открие правилните дрехи. Погледнете себе си реално, какво е тялото ви, лицето, какво ви стои добре? Не се оставяйте да ви казват какво да носите. Например, аз мисля за себе си не като за купувач, а по-скоро като за откривател. Понякога откривам неща, които обичам с години и те стават част от мен.

У дома, докато растях, не бях красива. Сестра ми беше красавицата, а аз бях умната, защото карах баща ми да се смее. Той беше песимист, но успявах да го разсмея. Така станах умната. "Тя е толкова умна!", казваше той. Открих, че съм красива когато бях на 14, някой ме снимана на улицата и от тогава, започнах да получавам пари, за да ме снимат. Когато се прибрах в къщи казах на баща ми, че ми плащат, за да ме снимат и той ми каза: "Ето, колко си умна! На кого му плащат, за да го снимат? Само на теб, защото си толкова умна. "

Красотата отвътре навън...

Практикувам много медитация. Излекувах счупената си кост на таза с визуализиране. Много съм добра в това. Ако съм в труден период имам хора, при които да отида, да медитираме. Мисля че е много важно да отделяме време за себе си, в което да си благодарим и това е като гориво, което ни зарежда.

Вдъхновението...

Вдъхновявам се отвътре навън, много съм вдъхновена от емоционалното състояние на ума. Също така от любовта, толкова е хубаво да чувстваме. Да бъдеш влюбен в нещо, е просто прекрасно.

Не ни остава друго освен да се съгласим с Беатрикс и да се порадваме на приятно чудатия й стил.

More All fashion