Следва

ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2015-16: Сивият костюм

Стил урок на седмицата: С летни дрехи all year long

От днес вече е напълно необходимо да обмислим какви са вариантите да задържим леките дрехи в употреба и в не толкова приветливи колиматични условия...

All fashion преди 8 години

Точно се заредихме със страхотни находки от летните намаления и никак не сме готови да ги прибираме! От днес вече е напълно необходимо да обмислим какви са вариантите да задържим леките дрехи в употреба и в не толкова приветливи колиматични условия. Събрахме няколко вдъхновения как да го направим, като изобщо не твърдим, че тези идеи са революционни. Но в есенните сутрини подобни комбинации някак не ни идват наум и обичайно за по-лесно просто посягаме към нещо плътно от вече обновения гардероб. Затова, нека припомним няколко начина да продължаваме да носим летните ни придобивки:

Пак ризата

Визията на блогъра Мари Лозано (на снимката отгоре) добре илюстрира как може един летен гащеризон да бъде носен дълго след края лятото - като добавим риза под него, а може и блейзър над него. На мястото на гащеризоа със същия успех може да бъде и рокля. И отново със същия успех ризата може да бъде отгоре, вместо отдолу. Изобщо възможни комбинации всякакви!


Роклята с пуовер

Когато вече сезонът не е преходен, а си е чиста есен, можем да заменим ризата под и над ефирната рокля с пуловер. Съвсем просто е, но често имаме съпротиви да правим подобни комбинации заради на пръв поглед несъвместимите материи. А резултатът може да бъде фантастичен, както при Никол от Garypeppergirl, Алекса Чънг и Уляна Сегреенко.

 


Бели дънки

Aко някой все още има съмнения по този въпрос, държим да отбележим, че времето на белите дънки никак не приключва с лятото. Ограничението по отношение на светлите панталони през студените месеци е точно толкова остаряло, колкото това за комбинирането на материи. Щом Емануел Алт го прави, значи може! И ако все още белите дънки в мрачните дни са ви някак неестествени и не знаете с какво да комбинирате, просто заложете на нещо черно към тях.


 

И изобщо всякакъв деним

Алекса Чънг неслучайно се появява тук и там в днешния стил урок - тя е ярък пример за модна икона, която умее да носи летни дрехи и в нелетни времена. Все пак е британка - това е типично за тях. Всъщност Алекса носи много деним, има и собствена такава линия, а ако има материя, която можем да носим all year long, това е именно дънковата. Ето и три вдъхновяващи комбинации от леки дрехи и деним, адекватни за може би всеки сезон, представени от Алекса:

 

 

 

 

More All fashion