Следва

ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2015-16: Сивият костюм

Стил урок на седмицата: С летни дрехи all year long

От днес вече е напълно необходимо да обмислим какви са вариантите да задържим леките дрехи в употреба и в не толкова приветливи колиматични условия...

All fashion преди 8 години

Точно се заредихме със страхотни находки от летните намаления и никак не сме готови да ги прибираме! От днес вече е напълно необходимо да обмислим какви са вариантите да задържим леките дрехи в употреба и в не толкова приветливи колиматични условия. Събрахме няколко вдъхновения как да го направим, като изобщо не твърдим, че тези идеи са революционни. Но в есенните сутрини подобни комбинации някак не ни идват наум и обичайно за по-лесно просто посягаме към нещо плътно от вече обновения гардероб. Затова, нека припомним няколко начина да продължаваме да носим летните ни придобивки:

Пак ризата

Визията на блогъра Мари Лозано (на снимката отгоре) добре илюстрира как може един летен гащеризон да бъде носен дълго след края лятото - като добавим риза под него, а може и блейзър над него. На мястото на гащеризоа със същия успех може да бъде и рокля. И отново със същия успех ризата може да бъде отгоре, вместо отдолу. Изобщо възможни комбинации всякакви!


Роклята с пуовер

Когато вече сезонът не е преходен, а си е чиста есен, можем да заменим ризата под и над ефирната рокля с пуловер. Съвсем просто е, но често имаме съпротиви да правим подобни комбинации заради на пръв поглед несъвместимите материи. А резултатът може да бъде фантастичен, както при Никол от Garypeppergirl, Алекса Чънг и Уляна Сегреенко.

 


Бели дънки

Aко някой все още има съмнения по този въпрос, държим да отбележим, че времето на белите дънки никак не приключва с лятото. Ограничението по отношение на светлите панталони през студените месеци е точно толкова остаряло, колкото това за комбинирането на материи. Щом Емануел Алт го прави, значи може! И ако все още белите дънки в мрачните дни са ви някак неестествени и не знаете с какво да комбинирате, просто заложете на нещо черно към тях.


 

И изобщо всякакъв деним

Алекса Чънг неслучайно се появява тук и там в днешния стил урок - тя е ярък пример за модна икона, която умее да носи летни дрехи и в нелетни времена. Все пак е британка - това е типично за тях. Всъщност Алекса носи много деним, има и собствена такава линия, а ако има материя, която можем да носим all year long, това е именно дънковата. Ето и три вдъхновяващи комбинации от леки дрехи и деним, адекватни за може би всеки сезон, представени от Алекса:

 

 

 

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.