ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2015-16: Бяла зима

Уютна, обгръщаща и топла любовно-зимна афера. Това е буквалното тълкувание на една от най-големите тенденции за есенно-зимния сезонлл...

Уютна, обгръщаща и топла любовно-зимна афера. Това е буквалното тълкувание на една от най-големите тенденции за есенно-зимния сезон. Тя обаче не се подчинява на една единствена тема, подобно на другите тенденции, които разгледахме дотук. Вярно, свързващото звено е белият цвят и производните му нюанси, но останалото е свобода - избираме как искаме да се чувстваме, а дрехите ни го предоставят. Не става въпрос и за безразборно навличане, пласт върху пласт и безформие. Напротив, идеята на този тренд е да завърти по изискан начин андрогинната стилистика около женствените силуети и премерения сексапил: заоблени рамене при палтата, плътни структурирани рокли, рипсени плетива, ефирност и романтични, но модерни силуети.

И все пак, ако трябва да разделяме тенденцията на акценти, това ще бъдат: невероятно женствените парти рокли на Balenciaga и Jason Wu - едната смела и нескромна, а другата фина и изящна; неспособните за подминаване обемни и пухкави палта на Louis Vuitton и Stella McCartney, както и дългото ефирно предложение от The Row, за любителите на минимализма; като не бива да се подминават и уютните chunky плетива на Victoria Beckham.

На снимката горе The Row

Jason Wu

Victoria Beckham

Brunello Cucinelli

BCBG Max Azria


Fendi

Ermanno Scervino

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.