Следва

Get cozy

ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2015-16: Препратки от Далечния Изток

Източната естетика съвсем безстрашно заема своето място сред големите тенденции за есен-зима 2015...

All fashion преди 8 години

Източната естетика и по-специално тази от Китай съвсем безстрашно заема своето място сред големите тенденции за есен-зима 2015. Напомняме, че дори и гранд балът Met Gala бе със същата тематика, давайки сериозен повод на звездите и техните стилисти да повишат усещането за моден риск, какъвто е и случаят тук - маниерът на интерпретация е повече от разнообразен, а доколко се тълкува като източен - зависи от въображението.

Ако все пак трябва да направим подразделения на тенденцията, те биха звучали така: разточително количество злато, богати вечерни рокли, купища дантела и много, ама много бродерии.

В този омагьосващ разкош дължините са най-разнообразни. От лесно приложими в ежедневието минита (Louis Vuitton) до ефирните макси дължини на Valentino. Освен бродериите, които са изключително силен и търсен акцент - Donna Karan и Roberto Cavalli, основна роля при внушението играе яркият цвят и най-вече червените и златни тонове, извиращи от подиума (J. Mendel, Donna Karan, Michael Kors, Tom Ford). Като изключим тези два основни за тенденцията цвята, останалата част от палитрата се потапя в богатите, топли и дълбоки нюанси на бургундско, оранжево, изумрудено и каки. По отношение на силуетите важат всякакви кимоно препратки - от ръкавите, до "прегръщането на пластовете" и издължените силуети.

На снимката горе: Oscar de le Renta


Valentino

Alexander McQueen

Donna Karan

Diane Von Furstenberg


Dries Van Noten


J. Mendel


Louis Vuitton


Michael Kors


Tom Ford


Roberto Cavalli


Marc Jacobs

ОЩЕ ПО ТЕМАТА >>>

Модни прогнози: ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2015-2016

ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2015-16: Новите викторианци

ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2015-16: Пънк шик

ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2015-16: Сивият костюм

ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2015-16: Бяла зима

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.