Следва

Ботуши, уау!

ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2015-16: Детайли от кожа с косъм

Кожата с косъм не е тренд като някои, които идват с гръм и трясък и бързо угасват на следващия сезон, въпреки...

All fashion преди 8 години

Кожата с косъм не е тренд като някои, които идват с гръм и трясък и бързо угасват на следващия сезон, въпреки доста смелите интерпретации през годините - експерименти с цвят и игра с текстурата. Затова и класиците обожават тази материя и почти винаги ще я намерим топла и тежка върху моделите от топ дефилетата през есенно-зимния сезон. Така се случва и в година 2015, в която Marni, Jason Wu, Gucci и все от този калибър, кроят драматични яки и разкошни маншети от нея - кожата с косъм, превръщайки това в супер новата тенденция на настоящата есен.

Преметната изцяло от едната страна на красиво кашмирено палто, точно като шал, прихваната с тънък колан, както правят от Michael Kors и Jason Wu, или в ролята на аксесоар като при Marni, кожата с косъм е акцентът, който зашеметява, утежнява някак визията с усещането за лукс и елегантно претрупване, но в същото време носи топлина и мекота, спомени от отминали времена, в които женствеността е на пиедестал в моделиерството.

И все пак, без да пренебрегват факта, че живеем в епоха, в която женствено и мъжествено леко се размиват, виждаме прекрасно офицерско палто в мъжки стил с маншети от скъпа кожа (Gucci), a по-артистичните и сравнително млади лейбъли (Thakoon) добавя нетрадиционен цвят и форма, за да я подмладят някак, да я извадят от този винтидж контекст. 

Въпреки широкия диапазон от стилове и десетилетия - съвсем седемдесетарски са палтата на Celine и Holly Fulton, през които препускат дизайнерите обаче, кожата с косъм като изключителен детайл е абсолютно на място, винаги.

на снимката горе: Michael Kors


Balmain


3.1 Phillip Lim



Celine


Elie Saab


Gucci


Holly Fulton


Jason Wu


Jason Wu


Marni


Marni


Marni


Michael Kors


Ohne Titel


Thakoon


Thakoon
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА >>>

Модни прогнози: ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2015-2016

ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2015-16: Новите викторианци

ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2015-16: Пънк шик

ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2015-16: Сивият костюм

ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2015-16: Бяла зима

ТЕНДЕНЦИИ есен/зима 2015-16: Препратки от Далечния Изток

More from View Sofia

More All fashion