Следва

NYFW пролет/лято 2016: Ден 1 - 5 дефилета в окото на редакцията

NYFW пролет/лято 2016: 17-те дебюта, 17-те модни обещания

Никога не е от значение доколко е претъпкан календарът с шоутата на модната седмица в Ню Йорк, винаги ще има място за новите лица...

All fashion преди 8 години

Никога не е от значение доколко е претъпкан календарът с шоутата на модната седмица в Ню Йорк, винаги ще има място за новите лица. Особено тези 17, за които сега ще разкажем. Въпреки че тази година някои лейбъли пропуснаха пътечката в Голямата ябълка като Band of Outsiders и The Row (те показват в Париж), празнината бързо бе коригирана от нови имена. От тях някои вече набират скорост, а други тепърва ще, но пък произведенията им, макар за първи път, ще се покажат официално на Седмица на модата, вече имат така важния успешен старт по червения килим, носени от световно известни личности като Лейди Гага и Мишел Обама. Дали тези имена ще се задържат и достигнат върха или пък ще ги забравим скоропостижно, само времето ще покаже. А дотогава ги изброяваме един по един, по реда, в който се появяват по пътечката.

CADET WOMEN'S



Кадетите са Раул Аревало и Брад Шмит и са показвали свои дрехи и на предишна Седмица на модата, но за мъже. Сега приветстваме женската им колекция за първи път тази сряда, но сме сигурни в успеха им. Брандът вече движи три магазина в Ню Йорк и е финалист на CFDA/Vogue Fashion Fund.

FLAGPOLE SWIM

Банските обикновено не се срещат толкова често в Седмица на модата в Ню Йорк, фактически те си имат своя собствена официална фешън седмица в Маями. Но точно тези на са типичното нещо, което очакваме. Продават ги сайтове като Net-a-Porter и Barneys и са обичани от водещи редактори и модели и определено презентирането им в сряда сутрин ще привлече подобаващо внимание.

WARM/TRACY FEITH



Warm е готин, леко извън модния радар мулти-брандов бутик в Ню Йоркския квартал Нолита и презентацията му тази седмица бележи старта на чисто нова линия и завръщането на Трейси Фийт. Тя, впрочем има едноименна линия дрехи, колаборирана с Target и носена от Мишел Обама. Разпаднаха се през 2010, но сега се завръщат. Хм, да видим.

RHIÉ

Ри Ямагато стартира линията си през 2011 след като учи в два колежа – Parsons и Central Saint Martins, а във втория взима бакалавърска степен. Работила е за Цумори Чисато и Филип Лим. Интересно е, че Ри всъщност започва с плетива и развива цяла линия ready-to-wear за жени. Разбира се, пак са плетени, но пък има всичко – рокли, поли и всичко останало, от което се нуждае една модерна жена.

JENNIFER FISHER

Клиентите на марката са А-лист звезди, продават ги Barneys и Net-a-Porter и има няколкото номинации за CFDA Award. Очакваме дизайнерката да получи напълно заслуженото внимание на презентацията си в сряда вечерта.

BROTHER VELLIES

Oще един финалист на тазгодишните награди на CFDA/Vogue Fashion Fund, брандът се фокусира върху обувките и е създаден от родената в Торонто, но живееща в Бруклин Аурора Джеймс. Знаем, че с нея работят занаятчии от Африка, за да може всичко да е максимално автентично. Нейният ясно различим характерен стил се радва на устойчивост и растяща публика. 

POLITE



Още един бранд, за който трудно ще намерим повече в чичко Гугъл. Знае се, че колумбийският дизайнер Карлос Полит се е колаборирал със стилната Мишел Виоли Харпър за 3 лука. Естетиката на бранда е дръзка, отличима и не на последно място, се радва на страхотна подкрепа от властелинките на стрийт-стайла. Иначе казано – притежава всичко необходимо за успех!

AREA



Бекет Фог и Пьотрек Паншжик започват с лейбъла през 2013 след една среща в Парсънс. Умело манипулират текстилните свойства на плата, а резултатът е модерен, минималистичен и неустоим. 

M. MARTIN

Стартиран от Алекс Гилбърт (Paper Denim & Cloth founder) и Дженифър Нойес, бивша директорка на Прада, лейбълът има за цел за съживи класическата спортна американска естетика за новото поколение.

RAQUEL ALLEGRA

Продават ги в Barneys и Assembly, произхождат от Лос Анджелис и са едноименно дело на талантливата Ракел Алегра. Известни са с опростените си дрехи и "износеното“ усещане. Тя признава, че е започнала, експериментирайки с огромни тишърти, рециклирани от системата на Държавния затвор в Л.А. и определено е материализирала отличителен прет-а-порте стил.

MAX GENGOS

Четем го Дженджос и е на 25, но вече е работил за Калвин Клайн, а съвсем насторо тийн Vogue му поиска дреха за корицата им с Кайли Дженър. Познат засега с ласкави силуети и безкрайни подгъви, за пролет 2016 той избира темата „Нео-Тропико“. Тръпнем в очакване до презентацията му днес.

KARIGAM

Изглежда, че дизайнерката Карина Гомез възнамерява да ни впечатли подобаващо с дебютното си за Седмицата шоу. Предупредени сме, че Джейми Чънг и Соландж Ноулс ще са сред очакваните гости, а Хилъри Рода и Джесика Слам са в пролетната кампания за 2016 и освен това ще разходят творенията ѝ по пътечката. Цялата колекция е произведена в Ню Йорк с италиански платове и детайли.

JONATHAN COHEN

Стартира линията си през 2011 след като завършва Parsons. Работил е в Doo.Ri Chung, Ashleigh Verrier и Oscar de la Renta като чирак. Сега неговата луксозна линия за жени включва дневно и вечерно облекло, съчетани с класическа конструкция на дрехата и щипка експериментиране – с цветове, принтове и изрезки. Звездният стилист Мекаела Ерлангер ни подшушна, че е фен и даже е зарибила Лупита Нионго

SELF-PORTRAIT

Хан Чон, роден в Малайзия и завършил Central Saint Martins стартира марката през 2013. неговите женствени дрехи и техните сложни дизайни с впечатляващ поглед към детайла вече заявиха присъствие на червения килим. На всичкото отгоре са и на супер достъпни цени (засега) – между 500 и 600 щатски долара. Има ги и в любимият ни Net-a-Porter, а и в Bergdorf Goodman. Подочухме, че има звездни клиенти, за които и по-установени марки биха убили. Ами, време беше да стъпи и на подиума на Седмицата. Чакаме го в събота, прилежно заострили сетива.

MONSE

Зад бранда седят щастливо женените Фернандо Гарсия и Лаура Ким и благодарение на връзките, изградени с годините работа при Оскар де ла Рента, сега те обличат Сара Джесика Паркър и Амал Клуни с дизайни, които за нас все още не са достъпни... Официалният им старт е в събота, а нашите очаквания вече удрят тавана от нетърпение.

BRANDON MAXWELL



Още един от най-чаканите дебюти, при това на стилист на Гага. Очакваме го в понеделник и го признаваме за виновен в насочването на поп-звездата в по-праведна модна посока, а именно – елегантната. На небосклона му се предвижда блясък от онзи, за който няма време, а вечност.

PAMPLEMOUSSE



Мислим си, че марката е избрала доста забавно име – означава грейпфрут на френски. Даника Жен, китайка, израстнала в Сингапур стартира тази година с лейбъла след като завършва Parsons и трупа опит в Калвин Клайн. Очаква ни женствен, безупречен шик и сме наистина много въодушевени да изплакнем очи и сърца във вторник, когато ще го презентира.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 23 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.