Следва

Всички носят: Новата Gucci Dionysus

NYFW пролет/лято 2016: Ден 1 - 5 дефилета в окото на редакцията

Седмицата на модата в Ню Йорк вече тече усилено, а днес показваме най-доброто от колекциите в ден първи. По-късно днес очаквайте и първата порция стрийт стайл попадения от моден Ню Йорк...

All fashion преди 8 години

Седмицата на модата в Ню Йорк даде старт на дефилетата пролет-лято 2016 вчера, 10 септември.
В идните дни предстои да отразим в пълнота голямото фешън събитие отвъд Океана, както и следващите го, като даваме свеж старт на модния сезон с пет лейбъла и техните ревюта от ден първи, попаднали в окото на редакцията ни.

Tome, Tadashi Shoji, Creatures of Comfort, Marissa Webb, BCBG Max Azria - надолу в материала, а най-доброто от шоутата им - в галерията горе.

Tome



За своята пролетно-лятна колекция 2016 младото дизайнерско дуо зад Tome черпи вдъхновение от австралийския артист Фиона Хол, което си проличава, както в силуетите на колекцията и цветовете, така и в кастинга на моделите, включващ неочаквани лица, като ветераните от 90-те Клаудия Мейсън и Естер де Йонг.

Основно колекцията побира в себе си елементи като: типични за мъжкото облекло едри райета, често съчетани по много и в различни размери за една визия; деконструктивни тренчове и много ризи, все лесно разпознаваеми за младия бранд елементи. Цветовата палитра е по-скоро неподходяща за пролетна колекция, но това в никакъв случай не означава, че не ни харесва. И за да не се създава впечатление за изцяло мрачна колекция, дизайнерите включват и деликатен палмов принт, създаден от техен приятел артист, почти незабележимо прокарващ се по фините палта.

Общо погледнато обемните силуети напомнят за късните 70-те на миналия век - от свободно падащите поли, халтер топовете и наслояването на дължини и принтове.

BCBG Max Azria

Макар и ярко да си личи от снимките, ще го кажем и ние - колекцията на BCBG Max Azria е вдъхновена от Южна Калифорния и по-точно от сърфа, скейт културата и, разбира се, музиката.

Освен множеството пластове от различни видове леки плетива и принтове, други отличителни акценти са: бъкет шапката, която мнозина страшно харесаха, избродираните якета, шарените топове и предългите ефирни панталони. Цветовата палитра е потопена в духа на Коачела и бронзовия тен: лавандула, розово, жълто, небесно синьо и зелено.

Според дотук отзивите за дефилето "любимци" на публиката са страхотните плажни рокли, златното жакардово яке и ботите с отворено пръстче, а ние май също сме съгласни...

Tadashi Shoji

Колекцията носи духа на родното място на дизайнера - Япония, и по-точно носталгията, която той изпитва по нея. Източните препратки са силно изразени върху романтичните рокли не само по отношение на кройки и ефирни силуети, но и по принтовете и бродериите - божури, ириси и черешови цветове.

Creatures of Comfort

Напомнящата на архитектура от средата на миналия век колекция на Creatures of Comfort определяме като смела. Харесваме color blocking комбинациите от черно, червено, бяло и бледожълто, както и редуването на чисто графични линии с красиво движещите се платове.

Marissa Webb

Новата колекция на Marissa Webb е изцяло в духа на бранда - свежи пастелни и ярки цветове, монохромни визии от глава до пети и редуване между tomboy и чисто момичешката естетика. Това, което е отличително за пролетната й колекция, са военните препратки - няма как да останат незабелязани.

Виж още от дефилетата на петте лейбъла в галерията по-горе>>

И още: 
NYFW пролет/лято 2016: 17-те дебюта, 17-те модни обещания
Street Style вдъхновения... NYFW пролет-лято 2016 - Първи ден

More All fashion