Следва

Да не забравя: как се храним на масата, ако сме бели хора

Дизайн за вдъхновение: Метален отблясък

Затворете очи за миг и се опитайте да свържете понятията „метал“ и „дом“...

All About Life преди 8 години

Затворете очи за миг и се опитайте да свържете понятията „метал“ и „дом“. Нека познаем - в съзнанието ви нахлуват спомени за старите железни легла от село, сребърните прибори на баба, които се показват само в специални случаи или металните кутии от скъпи бонбони, които някоя леля ви е донесла от чужбина. Да, металните елементи винаги са присъствали в домашния уют, било то под формата на мебели, покрития или декоративни аксесоари за дома.

Използването на метала в интериора е отдавна заложена тенденция в дизайна. Той е почти задължителен елемент и в индустриалния стил, който е част от най- важните трендoве в обзавеждането за 2015.

Затова решихме да ви подскажем как да внесете доза метален шик в дома си и къде да откриете необходимите продукти за целта.

Телен кош



Да, нещо толкова обикновено, но и толкова ефектно. Колкото по-фина и сложна е телената плетка, толкова по-добре. Може да го напълните с навити на руло рисунки, стари музикални дискове, защо не и с детските играчки на детето.

Кош от метална тел 34.99 лв, H&M



Метални етажерки




Етажерките са интериорни елементи, с които винаги трябва да се внимава, тъй като много често именно неправилното им поставяне или неточният избор на модел могат да скъсят пространството или просто да го загрозят. Повечето метални изделия са с разчупени форми, което е лесен начин да внесеш стилна геометричност и въздушност в интериора.

Метална етажерка 169.90 лв. , cb2.com

Желязно легло

Няма да ви повярваме, ако ни кажете, че поне веднъж не ви се е приискало да спите в подобно легло. Поставена в спалнята, тази мебел носи със себе си романтиката от миналото и е чудесен пример как може да се доближиш до интериорните стилове рустик и шаби шик с минимално усилие.

SVELVIK Легло 310 лв. , IKEA

Висящи сушилни за съдове и прибори



Има нещо изключително чаровно и привличащо във висящите сушилни. Може би защото те са отличителен знак за това, че кухненското помещение наистина се използва (жокер за създаване на камуфлаж за по-мързеливите). Те са прекрасен декоративен елемент, особено когато са метални, тъй като се синхронизират с блясъка на съдовете и това прави интериора по-жив от всякога.

Метална висящо сушило 109 евро, fermliving.com


 

Метални свещници



От най-евтините модели, които можете да откриете в почти всеки магазин за домашни потреби до старинните варианти, красящи витрините на антикварните галерии. Повярвайте ни, резултатът винаги е моментален, независимо от броя на свещниците или мястото където ще ги позиционирате. Романтиката е налице!

Свещник Finn, 25 лв., VIVRE

Метални подноси

И да не ги ползвате, просто ги поставете на скрина в трапезарията или върху малката холна масичка. Металните подноси са чудесен аксесоар за дом и подходящо аранжирани могат да се впишат във всеки един интериор.

Метален поднос, 34.90 лв., H&M


Метални кашпи, саксии и вази



В сребристи, златни или бронзови нюанси, с модерно минималистично излъчване или по-богати на орнаменти, металните декорации от този тип са прекрасен начин да добавиш изразителен почерк на всяко кътче от дома.

Метална кашпа 24.99 лв., H&M

Метални бар столове



Металните бар столове са оригинален начин да се приближиш до типичния градски стил или пък да внесеш индустриално звучене на кухненския бокс. Съчетани с тъмна кожа, дървесина или елементи от ковано желязо вършат чудеса.

RÅSKOG бар стол 59.90 лв., Ikea


 

Метални маси на колелца



Малки холни масички, нощни шкафчета, помощни маси за съхранение - всички подобни мобилни елементи от интериора изглеждат още по- естетически подбрани, ако са в метален вариант.

IKEA PS 2012 холна масичка 79.90 лв. , Ikea


 

Метални гардероби, скринове и тоалетки


Повечето хора смятат, че металните мебели за съхранение задължително са обвързани ако не с традиционното офис обзавеждане, то задължително с индустриалната дизайн визия. Но ние не сме съгласни и ви уверяваме, че металът е елемент-хамелеон, който може да се впишe навсякъде – от изискания Барок до бунтарския Пънк.

Скрин Romantic, 1.696 лв., KARE


 

Метално осветление



Светлината е от особено значение при обзавеждането на дома, а металните лампиони или настолни лампи са добър избор за основен елемент в помещението, около който да се надгражда индивидуална визия от форми и цветове.

Полилей Modo Wire Round, 128 лв., KARE


 

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.