Следва

Да не забравя: как се храним на масата, ако сме бели хора. Част 2

Добрият малък бизнес: Натурално, ръчно и лично от Handmaids

Те започват с идеята за нещо добро. Убедени, че пазарът има остра нужда от хубав български продукт...

All About Life преди 8 години

Та, бяхме започнали да си говорим за малкия бизнес. В България. Благодатна територия да направиш нещо със собствените си ръце и да намериш на кого да послужи. Точно тук сякаш е идеалното място за малкия бизнес, защото България си е малка и ние, хората, много повече се доверяваме на препоръчаните от приятели хубави продукти, които можем да намерим в онова малко магазинче на Шишман, отколкото на рекламите на световните марки, които ни заобикалят, големи и крещящи за внимание навсякъде. Това прави някак по-лесно за малките бизнеси, които предлагат истински качествени продукти, да пробият на пазара и да го спечелят. Така се случва с Bradabrat, за чиито уникални продукти писахме в понеделник.

Така се случва и с Handmaids. Те започват с идеята за нещо добро. Убедени, че пазарът има остра нужда от хубав български продукт, се захващат да правят българска козметика – натурално, ръчно и лично.



Магическите им лечебни балсами, или по народному – мехлеми, засега са три, но вършат истински чудеса.
Серията козметика на Handmaids стартира с лавандуловия балсам. Той действа чудесно при обриви, наранявания, ухапвания и успокоява бързо раздразнената кожа. Ригановият балсам препоръчват като превантивна мярка за ръце и стъпала срещу появата на гъбички по кожата, защото риганът, освен чудесна подправка, е билка със силни анти-микотични свойства и спомага чудесно за предотвратяването на този проблем. Балсамът за нос пък отпушва и заздравява кожата около носа при настинка или алергия, благодарение на камфора, който се съдържа в него, а останалите масла спомагат за по-бързото заздравяване на кожата и то без разплакващ ефект!



За красиво лице със свежа кожа и хубав тен, Handmaids предлагат продукти за лице за ежедневна употреба. Те са по-леки от тези за тяло, тъй като съдържат и вода, попиват по-лесно и овлажняват кожата на лицето през целия ден. В тази категория влиза околоочният крем Морков с етерично масло от семената на морков, който действа освежаващо на фината кожа около очите.



Устните ни също са поласкани с грижовните handmade балсами и червила. Балсамите са с аромат в зависимост от използваните етерични масла, а червилата – с деликатен минерален цвят.

Това, което отличава Handmaids от голяма част от производители на козметика, е, че не правят компромис с качеството. „Вълнуващо е да правим нещо с ръце, глaва и сърце, което да се оценява, да радва и да помага.“

Ентусиазирано и с нетърпение очакват момента, в който усърдната работа ще им се отплати и мечтите им за развитие на този бизнес ще се реализират. Тогава се надяват да се похвалят със социална платформа и гражданска отговорност, за които вече имат планове, но ни оставят с любопитството и в очакване.

Бихме искали да правим български продукти, с които да се гордеем. А това означава без компромис в качеството, с внимание към детайла и добър дизайн, да добавяме стойност.



Много малко остава до момента, в който ще можем да изпробваме и най-новия им продукт – скраб, ексфолиант за тяло. Направен от ръце, действащ и с чудесни отзиви, това е нещо, което всеки заслужава да има в банята си. И веднага, щом са готови красивите опаковки и етикети, той ще бъде пуснат в продажба. Очаквайте го на http://handmaids.eu.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 16 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.