Следва

Men’s Exhibit: Reebok в колаборация с Maison Kitsuné

NYFW пролет/лято 2016: Моделите на Givenchy - 85 и до един великолепни. От Рикардо Тиши

Когато за първи път чухме, че Рикардо Тиши мести ревюто на Givenchy от Париж в Ню Йорк, знаехме, че причината...

All fashion преди 8 години

Когато за първи път чухме, че Рикардо Тиши мести ревюто на Givenchy от Париж в Ню Йорк, знаехме, че причината едва ли е само откриването на новия магазин на бранда в модната столица. Самото дефиле се проведе в петък, 11 септември - годишнина на едно от най-трагичните събития в модерната американска история, а локацията Pier 26, в квартал Трибека, предостави ясна гледка за всеки един от гостите към Кулата на Свободата, издигната в памет на жертвите и техните близки от атентатите на паметната дата.

Дефилето отвори врати точно преди залез слънце, а цялата програма и декорът включително са дело на Марина Абрамович, която използва единствено рециклирани дървени и метални материали за създаването на сцената и всичко около нея. Музикалните изпълнители стояха на високи платформи срещу залязващото слънце и пяха на живо доста преди да започне самото дефиле, за да повдигнат духа на партито - чувствено и толкова тържествено, че настръхваш целия.



А след като слънцето залезе напълно стартира и дългоочакваното дефиле пролет-лято 2016, бележещо и 10-та годишнина на Тиши във френската модна къща. Умопомрачително добрата колекция включва цели 88 визии, част от които - препратки към някои от най-добрите творения на дизайнера през изминалото десетилетие. Палитрата се свежда предимно до черно и бяло, а основният фокус пада върху наподобяващите бельо дантелени рокли - драпирани и усукани около телата на моделите. Разбира се, дизайнерът не изневерява на естетиката, която го направи известен - готика с романтични моменти, която главозамайващо царува във почти всяка една от визиите. За да подкрепи тежестта на колекцията, преливаща от деликатни прозрачни визии, Тиши вкарва и немалко вдъхновени от мъжкото облекло костюми - някои силно структурирани, а други в пърхаща при всяко едно движение коприна. Декорацията също е силно застъпена в колекцията, освен изключителните маски по лицата на някои от моделите, дело на Пат МакГрат, разбира се, забелязваме и тежки украшения от рода на халки и вериги, перли и текстурирана кожа. С появяването на маските по лицата на момичетата се беляза и втората част на дефилето, наподобяваща истинска кутюр колекция - обемни черни бални рокли, пера, ресни, множество напластени пайети, фина бродерия и пачуърк, изработени с убийствено внимание към детайла, напълно в духа на Givenchy.



Саундтракът, подобаващо, също е забележителен. Той стартира с традиционната еврейска песен "Shalom Aleichem" и продължи с микс от различни култури и религии.

Както се и очакваше, моделите, избрани за дефилето, са до една музи на дизайнера - Мариякарла Босконо, Кандис Суенпул, Джейми Бошерт, Ракел Цимерман, Кендъл Дженър и др. А докато момичетата извървяваха финалната обща обиколка, започна живо изпълнение на "Ave Maria", позволяващо на публиката да се наслади на последните моменти от зрелищното шоу преди поклона на Тиши.

За гостите на този изключителен спектакъл, очаквайте репортаж в утрешния ден. 
 

More All fashion